/ - ФОТО: ФИЛИП РАШОВИЋ
09/05/2022 u 19:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић са делегацијом ЕПП: Демократизација друштва и економски развој државе приоритети Владе

Истакавши задовољство сусретом, на почетку разговора, Ибрахимовић је ставио фокус и посебно истакао одблокирање процеса у држави и институцијама система.

Потпредсједник Владе и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић састао се са делегацијом ЕПП-а (Европска народна партија), која борави у радној посјети Црној Гори.

Делегацију Европске народне партије предводе Андреј Ковачев, портпарол за проширење и сусједство ЕПП, Раса Јункевичиене, потпредсједница ЕПП и предсједница за вањске послове, као и Владимир Билчик, предсједник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање  Европске Уније и Црне Горе.

Истакавши задовољство сусретом, на почетку разговора, потпредсједник Ибрахимовић је ставио фокус и посебно истакао одблокирање процеса у држави и институцијама система.

- Неопходно нам је и кључно у овом моменту улагање значајнијих напора у сам процес ЕУ интеграција, унапријеђење рада институција и економског развоја државе, али нас очекују и предан рад на  демократизацији друштва и приближавање ставова свих политицких субјеката око важних питања као што су судство и тужилаштво- истакао је потпредсједник.

- Посебно ми је задовољство што смо добили инклузивну и мултинационалну Владу и заиста желим да вјерујем да ће и друге државе у региону пратити примјер Црне Горе- навео је он.

Представници ЕПП-а су искористили прилику и пожељели успјешан рад уједно исказавши  задовољство како саставом тако и  плановима к нове владе.

- Црна Гора је била лидер у европским интеграцијама и својеврсни „game changer“ на овим просторима и надамо се да ће тако и наставити у периоду пред нама“ истакли су гости. Веома је важно је да се у тренутној геополитицкој ситуацији  покаже  јединство и  Црна Гора  има пуну подршку за приступање ЕУ али је  потребно интензивирати активности у вези са испуњавањем завршних мјерила. Претходна влада је показала нефункционалнст са елементима који су често били у противрјечју са европским вриједностима, поручили су представници ЕПП-а током разговора- наводе у саопштењу.

- Пред нама је пуно посла, осим питања концензуса око тема као што су  судство и тужиластво, потребно је што прије радити на унапређењу и стварању функционалног изборног законодавства, Црна Гора је рањива као мултикултурална држава, али је то уједно и њена снага, што очекујем да ова Влада својим преданим радом још једанпут покаже- закључио је потпредсједник Ибрахимовић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:53