/ - Оливера Ињац
11/02/2022 u 19:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац тврди да није имала намјеру да прикрије имовину

Истичем да нисам неодговорним приступом направила намјерну грешку или скривање тачних и потпуних података, казала је Ињац

Министарка одбране Оливера Ињац рекла је за Портал РТЦГ да није постојала намјера скривања било какве имовине, те да је несхватљива одлука Агенције за спречавање корупције (АСК) да је прекршила закон. Агенција је претходно тврдила да је министарка одбране прекршила Закон о спречавању корупције, јер није пријавила тачно своју имовину а законом је прописано да је јавни функционер дужан да пријави тачне и потпуне податке, у супротном ће му бити изречена новчана казна од 500 до 2.000 еура.

Ињац је казала да јој је Суд за прекршаје изрекао опомену, а Агенција ипак доноси одлуку да је прекршила закон, што, како истиче, додатно потврђује тезу да се ради о несхватљивој одлуци.

Ињац је Порталу РТЦГ доставила изјашњење које је предала АСК-у, а у коме тврди да грешка није била намјерна.

- Истичем да нисам неодговорним приступом направила намјерну грешку или скривање тачних и потпуних података, што је потврђено и кроз навођење у табели свих доказа у погледу имовине са којима располажем. У обрасцу наводим таћну површину за оба објекта које посједујем, бројеве катастарских општина, основе стицања и све друге тражене податке - казала је Ињац.

Она је навела како одговорно тврди да се ради о ненамјерној грешци.

“Насталој због недостатка искуства у погледу испуњавања образаца из разлога што сам први пут именована на јавну функцију. Самим тим први пут приступам испуњавању предметног обрасца”, истакла је Ињац.

Навела је да је недостатке накнадно отклонила и испунила своју законску обавезу, те да није постојала намјера да се прикрива било каква имовина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:38