/ илустрација: Иван Петровић фото
12/10/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Интернет презентација Скупштине од данас и на ћириличном писму

Ово је само још једна из низа многобројних новина које у дјело спроводи црногорски парламент, саопштено је из Скупштине

Званична интернет презентација Скупштине Црне Горе од данас је доступна и на ћириличном писму.

- На тај начин, највиши законодавни и представнички дом, дословно је испоштовао одредбу члана 13 става 2 Устава Црне Горе, у којој је прокламовано да су “ћирилично и латинично писмо равноправни”. Ово је само још једна из низа многобројних новина које у дјело спроводи црногорски парламент у овом, 27. сазиву, а у оквиру напредне стратегије његовог додатног отварања ка грађанима- саопштено је из Скупштине.

Овакви и слични кораци били су одлучујући елементи у аргументацији еминентних међународних и домаћих невладиних организација при избору Скупштине Црне Горе за најтранспарентнији парламент у региону Западног Балкана, укључујући и двије државе Европске уније – Хрватску и Словенију.

- Подсјетимо, црногорски парламент је релативно недавно представио свој нови сајт, са значајним бројем нових садржаја, а у току је и дигитализација законодавног процеса кроз реализацију пројекта “Е-парламент”, која је у завршној фази. Скупштина Црне Горе наставља да ради у интересу најшире јавности- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:48