Ivanović i Mijatović / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
19/03/2024 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović-Mijatović: Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju, te je prepoznata kao građanska država koja baštini vrijednosti multietničkog i multikulturalnog sklada, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića sa komesarkom za ljudska prava Savjeta Evrope Dunjom Mijatović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vansjkih poslova, ukazano je na značaj aktivnosti komesarke na planu zaštite i unaprj+eđenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti.

- S tim u vezi, ministar je kazao da je podrška Savjeta Evrope u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu - dodaje se u saopštenju.

Ministar Ivanović razgovarao je danas, u odvojenim susretima i sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) Konstantinom-Mihailom Grigoriem.

image

Ivanović i Grigori

- FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA

- U razgovoru sa direktorom RACVIAC-a Konstantinom-Mihailom Grigoriem, šef crnogorske diplomatije je istakao da će Crna Gora, kao kredibilna članica NATO-a i zemlja koja je snažno posvećena unaprjeđenju saradnje i očuvanju stabilnosti regiona, nastaviti da radi zajedno sa RACVIAC-om na podsticanju dijaloga i jačanju sigurnosti na regionalnom i globalnom nivou - navode iz ministarstva.

Sagovornici su se osvrnuli i na izmijenjene geopolitičke prilike i napore RACVIAC-a da doprinese izgradnji povjerenja i jačanju partnerstava, kao preduslova za prevazilaženje rastućih kriza i realizaciju strateških ciljeva ove organizacije, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 22:00