FIlip Ivanović i Luminica Odebesku / - SASAMATIC
24/10/2024 u 15:03 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović sa Odobesku u Bukureštu: Podrška integracionom procesu i jačanje bilateralne saradnje

Potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović i šefica rumunske diplomatije Luminica Odobesku razgovarali su danas u Bukureštu.

Tom prilikom ocijenjeno je da susret predstavlja još jedan korak u daljem jačanju odnosa između Crne Gore i Rumunije, potvrđujući zajedničku posvećenost stabilnosti i prosperitetu.

- Sastanak je potvrdio snažne veze između dvije države, pri čemu je Rumunija još jednom jasno izrazila nedvosmislenu podršku Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji. U tom kontekstu, Rumunija je najavila pružanje ekspertske pomoći kako bi se ubrzale reforme u ključnim sektorima - navodi se u saopštenju Kabineta Ivanovića.

Ivanović sa Đoanom: Želimo da budemo uzor regionu

Kako se dodaje, poseban značaj dat je dogovoru o potpisivanju četiri ključna bilateralna sporazuma, koji obuhvataju oblasti poljoprivrede, unutrašnjih poslova, s posebnim naglaskom na vanredne situacije, kulture, kao i saradnje između univerziteta dviju država.

Pored toga, razmotrena je mogućnost skorog zaključenja sporazuma u oblasti energetike, čime bi se dodatno učvrstila ekonomska saradnja.

- U okviru susreta, sagovornici su analizirali aktuelna regionalna pitanja, sa posebnim osvrtom na situaciju u Ukrajini i Bliskom Istoku. Naglašena je važnost stabilnosti i zajedničkog djelovanja u suočavanju sa globalnim izazovima - zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

24. oktobar 2024 15:04