/ Фото: Лазар Ружић
10/02/2022 u 08:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић: СНП још без става о мањинској влади, кооперативни смо за договоре

Ако би Абазовић био премијер, СНП-у би нормално по свим правилима припадало мјесто предсједника Скупштине, казао је он

Разговори о формирању нове владе теку у добром смјеру, и она би требало брзо да буде формирана, казао је посланик СНП-а Драган Ивановић, преноси Портал РТЦГ.

Одлуке о учешћу СНП-а у влади, како је рекао, доноси Главни одбор, који још није засиједао. Чекају исход преговора, односно хоће ли влада бити формирана из парламентарне већине или ће то бити мањинска или нека друга влада.

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да у овом моменту не може рећи када ће бити формирана мањинска влада и ко ће је чинити, наводећи да ће то бити брзо.

- СНП нема још став по питање мањинске владе. Све вријеме смо били за то да се влада формира из парламентарне већине, па су разговори већ вођени са ДФ-ом. Мени је јако жао што су Демократе послије свега одустале од те неке приче. Надам се да ће пристати па да се нова влада формира из парламентарне већине - рекао је Ивановић.

Он је рекао да је СНП кооперативна за сваки договор.

Није могао да прецизира ко из бивше владе може бити дио и оне која би ускоро требало да буде формирана.

- Тешко могу то да кажем. Прихватамо, ако се сви сложе, да буде и неких нестраначких личности. Циљ нам је и интерес да та влада буде способна да изнесе терет свега што ће њој бити обавеза. Битно је да се сада искристалише хоће ли бити договора у парламентарној већини. Ако неће, а чини ми се послије понашања Демократа да неће доћи до тога, онда ће се правити мањиинска влада у којој би носиоци свих активности били из коалиције Црно на бијело. Они би у том случају понудили СНП-у учешће, а нама онда предстоји да на Главном одбору одлучимо хоћемо ли бити дио владе или не. Ако бисмо били, ми би морали веома озбиљно да уђемо у ту причу, свјесни чињенице колико је пропуста било неком претходном периоду - рекао је Ивановић.

Он је рекао да би нова влада морала направити приоритете и показати грађанима да је спремна да се ухвати у коштац са свим проблемима.

- Ако би Дритан Абазовић био премијер, СНП-у би нормално по свим правилима припадало мјесто предсједника Скупштине Црне Горе, али све је ствар договора- закључио је Ивановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:47