/ -СНП ДРАГАН ИВАНОВИЋ/ - ФОТО: SNP.COM
17/07/2021 u 12:27 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ивановић: СНП уводи Предсједништво странке

На седмом конгресу је било три кандидата за предсједника, на осмом конгресу два, па су услиједила цијепања и подјеле. Овога пута, желимо да покажемо то јединство на које смо поносни, а које нисмо раније имали, каже Ивановић "Дан"

Потпредсједник Социјалистичке народне партије (СНП) Драган Ивановић је уочи Деветог Конгреса партије казао за "Дан" да је та странка припремила низ новитета који ће допринијети бољем и квалитетнијем раду партије, од којих међу главнима уводе Предсједништво странке, које никада раније нису имали. Ивановић појашњава да су до сада имали само Главни и Извршни одбор партије, али не и Предсједништво као званичан орган.

– Ми смо имали Колегијум који је функционисао у тој форми у смислу организације, али како нисмо имали званичан орган нисмо могли доносити ваљане одлуке. Временом смо схватили да је Предсједништво потреба због ефикаснијег и квалитетнијег рада партије. Сада је тренутак да то и спроведемо у дјело. Такође, за сада остају предсједник и три потпредсједника, а хоће ли се још нешто промијенити до самог Конгреса, видјећемо – казао је Ивановић.

На конгресу ћемо показати јединство странке

Што се тиче Програма који је, каже Ивановић, изванредно урађен у времену у ком је рађен, сада су свјесни да су им потребне промјене.

– Неке ствари је можда требало раније измјенити, али није постојала воља и сада смо дошли до те воље и до тога да смо потпуно јединствени у руководству партије, да можемо да предлажемо и да усвајамо одређене мјере, а самим тим и да урадимо квалитетан програм. Позвали смо наше чланство, људе од струке, свако из своје области да допринесу да имамо што бољи програм – каже Ивановић.

Како истиче, овога пута желе да покажу то јединство на које су поносни, а које нису раније имали.

– На седмом конгресу је било три кандидата за предсједника, на осмом конгресу два, па су услиједила цијепања и подјеле. А сада смо јединствени с тим да буде један кандидат, али чланству савјетујемо, односно организацијама унутар СНП-а, да могу да предложе кога год желе. Али је став главних органа партије да то буде један кандидат. И на тај начин желимо да покажемо јединство у руководству и одлучност партије да оне ружне ствари које су се дешавале на Конгресима и после њих, заувијек ставимо по страни. Партија у овом тренутку има преча посла, него да се свађа и дијели. Сада желимо да партија напредује и буде важан чинилац у политичком животу Црне Горе – јасан је Ивановић.

Он напомиње и да је новитет то што функција предсједнику, па ни предсједницима општинских одбора, неће моћи трајати више од два мандата у низу.

– Ми смо то и раније примијетили, али није било воље у партији да се приступи измјенама и допунама појединих чланова Статута. Такође, што се тиче Статута, с обзиром на то да смо као партија у Скупштини често критиковали када неко на одређеној функцији буде два, односно више мандата, одлучили смо да сопственим примјером покажемо свима да смо одлучни да промјенимо то и у нашој партији. Не желимо више да долази до преклапања функција, већ да што више људи из партије буде заступљено на тим руководећим функцијама, јер СНП заиста има квалитетан кадар – поручује Ивановић.

Девети Конгрес, како закључују у СНП-у,,,дочекују у потпуно другачијем амбијенту у односу на претходна два, са освјеженом и ојачаном партијом, потпуно свјесни своје улоге у Црној Гори, јер ће СНП бити партија која ће се питати и одлучивати о свим виталним питањима за Црну Гору".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:13