/ - Божена Јелушић
02/09/2021 u 09:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Јелушић: Скупо је бити "у кожи" ГП УРА

Она сматра да jе УРА примjер шта се у Црноj Гори догађа када ниjесте ни на чиjоj страни и када покушате да заузмете став коjи подразумиjева неко ограничавање

Посланица УРЕ Божена Jелушић казала jе да добровољно пристаjање на подиjељену Црну Гору у коjоj jе безбjедносна ситуациjа због чина устоличења митрополита СПЦ Jоаникиjа на Цетињу на ивици, jесте одговорност посланика и Владе. Она jе додала да медиjи не иницираjу сукобе, али да им помажу своjим сензационалистичким насловома. Гостуjући у Jутарњем програму ТВЦГ истакла jе да jе скупо бити у ситуациjи у коjоj се налази УРА, а у коjоj jе осуђуjу обjе стране, пише портал РТЦГ.

Jелушић jе актуелну ситуациjу у Црноj Гори окарактерисала као борбу за власт.

– Оно чега се jа увиjек плашим jе чињеница да смо ми jедно мало тржиште, да смо као земља веома мали, да jе за нас огроман и потпуно непотребан луксуз да толики колики смо правимо овакве непремостиве подjеле међу грађанима – казала jе она.

Истакла jе да имамо много важниjих проблема.

– Добровољно пристаjање на такву ситуациjу од стране посланика, Владе, медиjа, грађана jесте jедна одговорност коjу не би требало овако да схватамо – истакла jе Jелушић.

Чињеница да непрекидно живимо у изборима, сматра она, довела нас jе до тога да смо заборавили да разговарамо, већ само знамо да заузимамо стране.

– Ми смо жртве сензационалистичких спиновања коjи разапињу и оно мало грађанског бића и здравог разума – истакла jе Jелушић.

Она сматра да jе УРА примjер шта се у Црноj Гори догађа када ниjесте ни на чиjоj страни и када покушате да заузмете став коjи подразумиjева неко ограничавање.

– Ако сте у позициjи jедне партиjе коjа не треба да се сврстава, већ да треба грађанска Црна Гора и њени интереси буду примарна вриjедност, онда доживљавате да сте издаjник, да не ваљате ни jедноj ни другоj страни. На краjу аw осjећате као ванземаљац у свиjету у коjем су бусиjе заузете – казала jе она и додала да jе скупо бити у ситуациjи у коjоj вас осуђуjу обjе стране.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:55