/ - Љиљана Јокић-УРА
28/03/2022 u 16:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јокић: Црна Гора мора више да уложи у припрему за сезону пожара

Према њеним ријечима, проблем који Црна Гора има са пожарима није ништа ново

Оно што се данима дешава у колашинским шумама је катастрофа. Морали смо бити спремни за пожаре у Црној Гори,  саопштила је данас чланица Предсједништва Грађанског покрета УРА,Љиљана Јокић. 

Према њеним ријечима, проблем који Црна Гора има са пожарима није ништа ново.

-Поново имамо надлежне службе са ограниченим капацитетима, које раде све што могу. Хвала свима који су ових дана гасили пожаре и бранили Црну Гору, јер се она тако брани, а не онако како то је већина политичара "радила" док нам горе шуме- казала је она. 

Како је још истакла, циљ сваке владе мора бити припрема за ситуације сличне оној тренутној у Колашину.

-Шуме горе, људи на селима страхују за своје куће, а  садашња Влада Црне Горе, баш као ни она претходна, није урадила довољно да се пожари спријечи или да се правовремено реагује-наводи она.

Пламен је, како је напоменула, причинио велику штету шумама.

-Уколико је штета настала људским фактором, намјерно, како то закључује више представника служби, кривци се морају пронаћи и казнити, али се исто тако дугорочно мора радити на свијести људи. Службе заштите и спашавања морају да буду боље опремљене, јер опреме нема довољно и питање је колико је оно што има Црна Горе употребљиво. Људи који су даноноћно на терену и који гасе пожаре раде у јако лошим условима, и сваке године имају исте проблеме. Пред Црном Гором иде период са великим врућинама, период у којем сваке године имамо јако пуно пожара, и осим што морамо да урадимо све што је у нашој моћи да зауствимо пожаре, морамо да се спремимо за све ситуације које потенцијално могу доћи-закључила је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 23:34