Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane / - DPS
05/07/2024 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jokić: Licemjerje i neiskrenost Demokrata potvrđuje slika kandidata za predsjednika Opštine samog u sali

Poslije dvije godine neznanja, lažnih obećanja i bahatosti, šarenolika koalicija sastavljena na mržnji, političkoj trgovini i ucjenama “partnera”, doživjela je svoj kraj - saopštio je Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane.

Kako je istakao,  onako kako je i nastala, lažnim moralisanjem, pritiscima na odbornike da glasaju mimo njihove volje i raznim političkim ucjenama.

- Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi - kako je jednom nesuđeni predsjednik Opštine Berane za skupštinskom govornicom, pokušavajući da impresionara prisutne, citirao čuvenog Valtazara Bogišića.

- Nakon niza ucjena oko imenovanja rukovodećeg kadra u organima lokalne uprave i javnim preduzećima, uglavnom vršioca dužnosti, bez potrebnog iskustva i kvalifikacija, političko šarlatanstvo i neiskrenost prema koalicionim partnerima stiglo je do vrhunca, sukobom oko, po njima najvažnije i najdraže funkcije, funkcije predsjednika opštine, ili funkcije onog koji potpisuje naloge za plaćanja iz budžeta - kako je oni vide. Ubrzo su u borbi za najdražu funkciju, poslije teških riječi, uslijedile i ucjene: ako Damjan Ćulafić, kandidat Demokrata, ne bude izabran za predsjednika, neće imati ko da potpiše naloge za isplatu plata zaposlenima, nema plaćanja kulturnih događaja, život u Beranama će stati. Ali samo nekoliko dana nakon saopštenih ucjena od strane Demokrata, gle čuda, građani Berana su postali svjedoci da je zarada zaposlenima isplaćena. Stoga pozivamo gospodina Vuka Todorovića koji je vodio Opštinu u prethodne dvije godine, da demantuje svog nesuđenog naslednika u širenju panike i neistina i da jasno beranskoj javnosti saopšti na koji način je omogućena zakonska isplata plata, kao i da li se na taj način mogla izvršiti uplata za učešće beranskih sportista na MOSI igrama - naglašava Jokić.

Poručuje da su Demokrate svjesne da su uhvaćeni u neistinama nakon svih ispostavljenih ucjena i pritisaka koji nijesu urodili plodom.

- Zato pokušavaju vickastim saopštenjima odbornika koji su svo vrijeme nijemo sjedjeli u skupštinskim klupama, čekajući obećano zaposlenje članova svojih porodica, i koji “potpuno sigurni” u izbor svog kandidata nijesu došli na sjednicu lokalne skupštine, koju su sami tražili po hitnom postupku, sada sebe da proglase žrtvom, iako se tako osjećaju građana Berana, koji su kolateralna šteta lošeg upravljanja Opštinom - smatra Jokić.

Kolegama iz koalicijen je savjetovao da umjesto što olako etiketiraju ko je izgovorio istinu, a ko ne, bolje bi bilo da se zapitaju kakvo licemjerje i neiskrenost pokazuju kada traže sjednicu, daju potpis za predloženog kandidata, a onda se ne pojave na toj istoj sjednici.

- Slika i prilika vašeg rada, iskrenosti i funkcionisanja je upravo vaš kandidat sam u skupštinskoj sali. I na kraju, svjesni da vam je rejting u slobodnom padu, puna su vam usta “reformisanog DPS-a”, ali na sreću ovog grada spasa vam nema - zaklučuje Jokić. 

Građankama i  građanima Berana je poručio, kao što su i tvrdili svo vrijeme, da je jedini izlaz iz agonije u kojoj se grad već duže vremena nezasluženo nalazi vanredni lokalni izbori, poslije kojih će Demokratska partija socijalista kao najjači politički subjekt u Beranama, grad vratiti na put razvoja i prosperiteta.

    

Berane: Vanredni izbori kao izlaz iz političke agoniјe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 13:26