/ - Фото: Ивона Дробњак (Дан)
24/01/2022 u 17:59 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: СНП још увијек није одлучио о мањинској влади

Опције су нова влада, техничка и избори. Нападају нас они који никада нису имали вриједности СНП и то нас не дотиче. Нећемо бити дио владе у којој ће бити ДПС, наглашава он.

СНП још није одлучивао око мањинске владе, сачекаћемо тренутак када буде изјашњавање у парламенту, поручио је лидер те странке Владимир Јоковић

-Трећег изјашњавање око Абазовића, ћетвртог око скраћивања мандата скупштине, седмога око скраћивања мандата Бечића. Поводом ових одлука ћемо присуствовати сједницама и исказаћемо став сходно договору. Послије тога ако буде формирање мањинске владе ми ћемо изнијети коначан став. Да ли ће бити техничка влада зависи од нас у парламенту. Ми бисмо да се нађе рјешење у оквиру парламентарне већине са додатком националних мањина, да се формира нова влада. Опције су нова влада, техничка и избори. Нападају нас они који никада нису имали вриједности СНП и то нас не дотиче. Нећемо бити дио владе у којој ће бити ДПС- наглашава он.

Јоковић додаје:"Ми нисмо гласали у вези мањинске партије, јер то још није дошло на ред..."

- Наћи ће се најбоље могуће рјешење. Донијећемо одлуку кад се буде гласало али већ смо рекли да СНП неће бити 41.ни слућајно. Вјерујем да нећемо гласати за скраћење мандата скупштини, нити потпредсједнику владе. Охрабрио бих све представнике парламентарне већине да колико је могуће надјемо рјешење у оквиру већине плус националне мањине. Мислим да је превише ријечи рецчно унутар парламентране већине, од огромне љубави и пријатељства до огромних напада. Желимо да се нађе рјешење које неће бити драматично у Црној Гори. Можда влада остане, можда буде смијењена… То је сазријевање демократије. Вјерујем у политицчу мудрост. Ко би могао потезе премијера то би била мудрост. Чуо сам да је лремијер узео да обавља дузност мин правде а колико знам министар правде би требало да буде правник а он није правник. Не би било ниста одговорније него када је ДФ рекао да их не подрзава, премијер дошао у парламент и провјери има ли повјерење. А не овако, смјењују се министри… Сада се показало каква је влада. Негдје све ово изазива код сваког озбиљног цчвјека много горчине- сматра он.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
СНПОДБОР
19. april 2024 10:07