Владимир Јоковић / - Владимир Јоковић
01/10/2021 u 08:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jоковић: Влада експерата грешка, потребна реконструкциjа

Jоковић вjеруjе да циjела прича око Лалошевића ниjе само напад на њега, већ напад на част и достоjанства СНП-а. Напомиње да jе Лалошевић три пута остаjао без посла током власти ДПС-а

Лидер Социjалистичке народне партиjе (СНП) Владимир Jоковић казао jе да се његова странка залаже за озбиљну реконструкциjу владе, jер се принцип експертске владе показао као неуспjешан и недjелотворан. Радуjе их, каже, договор између Демократа и ДФ-а, али не и конфронтациjе Демократске Црне Горе и Грађанског покрета УРА.

Он jе у Jутарњем програму ТВЦГ рекао да су прошле године направили грешку када су бирали потпуно експертску владу што се, како jе рекао, показало нефункционално, а самим тим и недемократски, пише портал РТЦГ.

"Ако су одређене политичке листе учествовале на изборима и све учиниле са свом своjом снагом и моћи, борећи се против режима, и онда се формира влада од експерата, без учешћа политичара, осим jедном, предсjедника Уре коjи jе потпредсjедник Владе, мислим да ниjе поштовање воље грађана и ниjе демократски принцип игдjе забиљежен", рекао jе Jоковић у Прелиставању штампе.

Таj експеримент, како jе рекао, за њих у СНП-у се показао као неуспjешан и недjелотворан, те се његова партиjа залаже за озбиљну реконструкциjу владе.

Влада да има 18 министарстава

Рекао jе да би сви требало да се оставе политичких надгорњавања и препуцавања: "Ми у СНП-у ниjесмо имали ни са ким никаквих проблема. Посебно нас радуjе договор између Демократа и ДФ-а".

Jоковић jе рекао да су поjедини министри оправдали повjерење коjе им jе указано, те да су на задовољаваjући начин обављали дужности, док има и оних коjе нико не би пожелио у некоj будућоj влади.

Ниjе, међутим, желио да говори о именима и jедних и других.

Сматра да би влада требало да има 18 министарстава, а да политичке партиjе преузму одговорност: "Немамо ништа против да неки од садашњих министара, коjи су били успjешни, остану на своjим позициjама, да коначно дjечjе игре и приче око владе риjешимо, да се окренемо економиjи".

Лидер СНП-а каже да желе потпуну стабилизациjу Владе, европски пут Црне Горе, те стабилизациjу економских прилика у земљи.

На питање гдjе види сопствену, али и улогу СНП-а у причи о реконструкциjи владе, Jоковић каже да jе остварен и без политике: "У животу сам све постигао, и у свим овим преговорима себе не видим као тему разговора гдjе бих и што бих".

Он каже да ће СНП у свим разговарима инсистирати на учешћу у власти jер, како jе истакао, имаjу наjбољи кадар коjи може наjбоље да одговори свим изазовима.

Коментаришући смjену Василиjа Лалошевића са позициjе директора Управе за младе и спорт, Jоковић jе рекао да jе у циjелоj причи од почетка било разних игара и игрица.

"Лалошевићу рекли да има корону, иако jе био негативан"

"На сами дан кад jе требало Лалошевић да буде именован, на Владу jе било предложено jедно дурго лице, без икаквих консултациjа са СНП-ом. Постоjи велика сумња да jе он имао опструкциjе тамо", рекао jе Jоковић.

Када jе наша делегациjа ишла у Jапан, Jоковић jе открио да jе наjпоражаваjуће за њега и за све било то што jе Лалошевићу током тестирања речено да jе позитиван на корона вирус, иако jе он корону, како каже, прележао два три мjесеца раниjе, а имао jе и 290 антитиjела.

Jоковић вjеруjе да циjела прича око Лалошевића ниjе само напад на њега, већ напад на част и достоjанства СНП-а. Напомиње да jе Лалошевић три пута остаjао без посла током власти ДПС-а.

"На првом сљедећем тесту короне ниjе било. Дакле, неки су се удружили. И нека служи на части онима коjи су издали овакав налаз да човjек болуjе од неке заразне болести, а суштина jе била да Лалошевић не буде у делегациjи у Токиjу", рекао jе Jоковић.

Смjена jе, напомиње, дошла без иjедног упозорења.

Поручио jе да ће СНП морати бити испоштован, или ће предузети наjрадикалниjе ставове по том питању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:44