Nikola Jovanović / - FOTO: APLUS TV/PORTAL
21/06/2024 u 21:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jovanović: Nakon određivanja pritvora Božoviću, kriminalne strukture htjele da preuzmu vlast u Budvi

U Budvi se zna ko su kriminalne strukture koje su na razne načine bile involvirane u političke procese, a iste su htjele da preuzmu vlast u našem gradu, kazao je predsjednik SO Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

-Radi se o kriminalnim strukturama koje su se pojavile nakon određivanja pritvora Milu Bozoviću. Te strukture su htjele da preuzmu vast u Budvi preko određenog broja odbornika- tvrdi Jovanović za Aplus TV, prenosi portal Aplus.

Jovanović se u emisiji “Minula neđelja” dotakao i teme oko predsjednika opštine Budva, koji se nalazi u pritvoru, navodeći da nisu tačne informacije da je navodno kupovao glasove za Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Božović: Predrag Šuković je bio moj saradnik, SDT me povezuje sa "kavčanima" koji su ubili moje prijatelje

-Božović je demantovao da je kupovao glasove za DPS. Poznajem ga dovoljno dugo, on ima ozbiljni opozicioni anti-DPS staž, u politici je jako dugo i dugo se borio protiv DPS-a, tako da te informacije zaista nisu tačne- rekao je Jovanović.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, Jovanović je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti.

Jovanović: Bićemo stožer vlasti u Budvi

-Svakako smo i za tu opciju spremni i radujemo se ako dođe do ponavljanja izbora- poručio je on.

Podsjetio je da je 7.jula rok kad treba da se održi konstitutivna sjednica i da se verifikuju mandati.

Ponovio je i sa kojim političkim subjektima neće sarađivati, a kazao je i da je nakon izbora bilo neformalnih razgovora oko formiranja vlasti.

-Obično se nakon izbora vrše kalkulacije, ali kod nas toga nema. Mi sa NSD -om i DPS-om nećemo pregovarati, ali smo razgovarali sa Demokratama. Dosta je bilo špekulacija nakon izbora, a ono što je sigurno jeste da je naša lista osvojila najveći broj mandata i to nam daje izborni legitimitet da formiramo vlast. Zbog turističke sezone koja je u jeku u Budvi, vlast treba uspostaviti u zakonski predviđenom roku. Budvi ne trebaju skandali- kazao je Jovanović.

Govoreći o saradnji sa SNP-om, Jovanović je kazao da su se neposredno nakon neformalnih razgovora ućutali. Tvrdi da je to uticaj kriminalnih struktura u Budvi.

-Mislim da od njihovog samostalnog djelovanja u Budvi nema ništa. Oni će se voditi isključivo svojim interesima, ali u Budvi im nije data tolika sloboda, pa mislim da će slušati kriminalne strukture i funkcionere šta im kažu-zaključio je Jovanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 22:50