Абазовић / Фото: Иван Петровић Ипе
17/09/2021 u 11:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kабинет Абазовића: Приводи се крају Закон о поријеклу имовине

Помоћ дају и међународни експерти, то је најзначајнији искорак свеукупних реформи, поручује се у саопштењу кабинета потпредсједника

Закон о поријеклу имовине је при крају, а помоћ дају и међународни експерти, саопштено је из кабинета потпредсједника Дритана Абазовића. 

- Закон о поријеклу имовине један је од најважнијих шрафова у борби против организованог криминала и корупције и његово усвајање ће бити снажан замајац у сузбијању криминалних група, откривању јавних функционера који су имовину стекли кроз корупцију, али и један од најзначајнијих искорака свеукупних реформи које се тичу владавине права и европских интеграција Црне Горе - саопштено је из кабинета Абазовића.

Из Абазовићевог Kабинета наводе да Радна група за израду Нацрта Закона о поријеклу имовине припрема нормативна рјешења уз стручну помоћ међународних експерата из Велике Британије, Италије и Словеније и да ће Радна група имати нацрт тих рјешења до 15. октобра, када ће текст ићи на јавну расправу.

Они додају да ће Закон бити компилација прописа из неколико различитих државних система, усаглашен са европском праксом и законима који се примјењују у земљама ЕУ.

- Усвајање и примјена Закона о поријеклу имовине грађанима ће јасно ставити до знања да се раскинуло са претходном политичком праксом и да се кренуло у ефикаснију борбу против корупције, што ће грађанима донијети већи осјећај правде, а држави огроман корак напријед у преговорима са ЕУ - наводе из Kабинета потпредсједника Владе, подсјећајућо да је Закон о поријеклу имовине један од системских закона који су грађанима обећани у Споразуму који су три лидера побједничких коалиција потписали у септембру 2020. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 03:49