/ РД
25/01/2022 u 12:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кабинет Владе: Ако било ко добије већину за састав владе са ДПС-ом, ми ћемо им пожељети срећу

Не постоји више никаква дилема да се синхронизовано дјеловање ДПС-а и УРА већ извјесно вријеме догађа иза леђа грађана, што је у децембру суптилно потврдио и предсједник опозиционог ДПС-а

Из кабинета предсједника Владе су саопштили да је изјава члана Предсједништва ДПС-а Николе Ракочевића најбоља потврда онога о чему демократска јавност већ данима свједочи. Она у потпуности огољава идеју „мањинске владе” као пречице за постепени повратак ДПС-а на власт, у пуном капацитету, антиуставно и мимо изборне воље, на позиције које су изгубили 30. августа 2020. године, саопштено је из кабинета премијера Здравка Кривокапића.

- Након свега исказаног, не постоји више никаква дилема да се синхронизовано дјеловање ДПС-а и УРА већ извјесно вријеме догађа иза леђа грађана, што је у децембру суптилно потврдио и предсједник опозиционог ДПС-а, када је јавно казао да ће се иницијатива о неповјерењу Владе „у договору са политичким партнерима” опет актуелизовати и реализовати. Ко су ти политички партнери, грађани имају прилику да виде ових дана - наводи се у саопштењу.

Из Владе наводе да муњевито покретање иницијативе, непосредно пред спровођење програма „Европа сад!”, говори колико су неки политички актери сведени тек на форму извршитеља закулисног плана. Зато су данас у функцији такве мисије укључени сви расположиви ресурси, којима се жели закамуфлирати суштинска посљедица тренутне ситуације. 

- Фокус оптужби на наводну одбрану фотеља и злоупотребу функција, оних који су очекивали да се не пружи отпор прљавом и неуставном науму бившег режима и нових савезника, говори колико су таква очекивања била наивна. 

Стога, опет позивамо све политичке актере да мандат врате грађанима, који ће дати свој суд о представљеном политичком дјеловању. Потпредсједник Владе је недавно навео такву опцију као најчистију - наводе из кабинета.

- Ако било ко на предизборној платформи сарадње са ДПС-ом добије неопходну већину за састав нове владе, ми му нећемо оспоравати легитимитет и пожељећемо му много политичке среће. 

Али до тада, наша обавеза је да бранимо Устав и супротставимо се покушајима прекрајања изборне воље црногорских грађана, која је исказана на величанствен и јасан начин 30. августа 2020. године - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:51