Ален Калач / - РТВ Рожаје
24/07/2024 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kalač: Bošnjačka stranka ne predstavlja sve Bošnjake

Javnost je zgrožena odlukom Bošnjačke stranke da budu u Vladi sa predstavnicima retrogradne politike, smatra predsjednik odborničkog kluba Socijaldemokrata (SD) u Skupštini opštine Rožaje Alen Kalač.

- Razumna Crna Gora od avgusta 2020. godine, pa do danas skoro svakodnevno se zgražava nad izjavama i postupcima političkih predstavnika novih koalicionih partnera Bošnjačke stranke. Oni koji bi trebalo da imaju odgovornost prema građanima, iznevjerili su ne samo njih, već i pogazili sve ono što je činilo njihove partijske principe i na čemu su zasnivali svoju politiku - smatra Kalač. 

Bošnjacima u Crnoj Gori je poručio da dok je Socijaldemokrata i Evropskog saveza imaće ko da ih zastupa.

- Svima je jasno da se ne može staviti znak jednakosti između Bošnjačke stranke i bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Siguran sam da je kao i meni mnogim Bošnjacima mojim sugrađanima neprihvatljivo igranje sa sudbinom građanske Crne Gore, multivjerskim, multietničkim i multinacionalnim skladom - kazao je Kalač.

Bećirović pita BS: Da li bi Husović ušao u rekonstruisanu Vladu?

Prema njegovim riječima, neće biti lako popraviti štetu koju "ova neprirodna koalicija može nanijeti ne samo bošnjačkom narodu, već i cijeloj Crnoj Gori". 

- Socijaldemokrate i Evropski savez će i dalje nastaviti da zastupaju ideju građanske Crne Gore koja je dovoljno široka za sve njene građane bez obzira na vjersku, nacionalnu, etnički i bilo koju drugu pripadnost, i budu brana svim štetnim, retrogradnim i nacionalističkim politikama - zaključio je Kalač. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:02