Slađana Kaluđerović / - SNP
17/01/2024 u 16:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: DPS-u smeta trobojka, jer je simbol slobode i jednakosti

Zlonamjerno je tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore već je upravo suprotno – predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji, kazala je poslanica SNP-a

Najava DPS-a da će inicirati smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića zbog trobojke u njegovom kabinetu predstavlja nastavak politike lutanja te stranke, kazala je Slađana Kaluđerović, poslanica SNP-a.

- Zlonamjerno je tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore već je upravo suprotno – predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji.

Podsjetila je da je to potvrđivao i DPS, pa je tako trobojka krasila kabinet Mila Đukanovića tokom njegovog prvog predsjedničkog mandata, dok je sam Đukanović izjavio da je trobojka za DPS prihvatljiva.

- Takođe, bivši premijer Igor Lukšić, koji je bio i potpredsjednik DPS-a, predlagao je vraćanje trobojke kao predsjedničke zastave.

I nije slučajno što DPS-u smeta trobojka, jer ona označava - slobodu, jednakost i bratstvo, a upravo je DPS simbol neslobode, nejednakosti i podjela u Crnoj Gori - kazala je Kaluđerović.

Ističe da u SNP-u smatraju da je najavljena inicijativa DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine još jedan politikantski čin u cilju skretanja pažnje javnosti sa suštinskih problema, prije svega borbe protiv kriminalnih klanova, čije se zastave, upravo zahvaljujući DPS-u, vijore širom Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:01