Катнић  / Фото: Иван Петровић Ипе
10/06/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Катнић: Тужиоце које је нова власт послала у пензију нема ко да замијени

Ово што радите је погрешан пут и то никада нико у историји није радио, казао је специјални тужилац

Црна Гора нема стручан кадар који би могао да замијени тужиоце које држава противно Уставу шаље у пензију, поручио је главни специјални тужилац Миливоје Kатнић.

Скупштина је 27. маја усвојила амандман ДФ-а на измјена Закона о раду којим се граница за одлазак у пензију по сили закона спушта са 67 на 66 година живота, а додатно за још неколико година ако је запослени радио на радном мјесту са бенефицираним стажом. 

- Ово што ви радите јесте ад хоминем и према мени- казао је Kатнић и додао да је то погрешан пут и да то никада нико у историји није радио.

Kатнић је поручио да ће Црна Гора због тога платити 100 милион еура, јер је како додаје прекинут континуитет у истрагама.

- Ја вам кажем да ће ових 60 криминалних група, славити ове законе, а не грађани и да ће тих 60 криминалних група проћи на суду као што су прошли Kалић и Шарић, а не зато што су тужиоци лоше писали и радили - навео је Kатнић на панел дебати на тему „Kако до испуњења обавеза у поглављима 23 и 24“.

Тврди и да су измјене закона уперене и против њега лично, те да је како истиче прекинто “цивилизацијко право и сениорско искуство међу најбољим кадром.

- Ја сам данас изгубио два најбоља тужиоца, који су радили најтеже предмете. Тужилаштво је већ данас изгубило 10 тужилаца и неке структуре их охрабрују да поднесу оставке”, саопштио је Kатнић

Он је подсјетио да су адвокати у штрајку, због чега ни судови не раде.

- Kако ја данас да лишим слободе кримилану групу ако немају могућност да имају одбрану - питао је Kатнић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:41