Вукшић / Фото: Срђан Бољевић
26/12/2021 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевићева партија подноси пријаву против Вукшића: Отео нам је мандат у Котору

ДНП тврди да је директор АНБ-а учествовао у политичкој корупцији током избора у Котору

Демократска народна партија (ДНП) на челу са Миланом Кнежевићем поднијеће кривичну пријаву против директора Агенције за националну безбједност (АНБ) Дејана Вукшића, пошто тврде да је учествовао у политичкој корупцији и отимању мандата овој партији у Котору.

Подсјетимо, Вукшић је некадашњи носиоц листе "За будућност Котора" на локалним изборима у Котору прошле године. 

Из ДНП-а тврде да је Вукшић заједно са предсједницом Скупштине општине Мајом Мршуљом и потпредсједником општине Синишом Kовачевићем учествовао у политичкој корупцији.

Такође тврде да је Вукшић супругу Ковачевића поставио за генералног секретара АНБ-а и тако врши низ разних кривичних дјела. 

Наводе и да је у локалном парламенту у Kотору на дјелу вишемјесечна политичка корупција, која је ових дана, како тврде, кулминирала одбијањем ОИK-а Kотор да поступи по закључцима ДИK-а и врати одборнички мандат ДНП-у.

Кнежевићева партија тврди да је тај мандат отет противзаконитим дјеловањем Мршуље, Kовачевића и предсједника ОИK- а Петра Абрамовића.

- Злоупотреба функција ради прибављања политичке користи од стране наведене дружине, уз логистичку подршку заинтересованих лица, почиње од 22. јула кад је Павле Поповић, одборник ДНП-а, који је изабран са изборне листе “За будућност Kотора”, лично и својевољно у просторијама СО Kотор потписао и предао оставку на функцију одборника. Тог тренутка започео је лов на одборнички мандат ДНП-а. Маја Мршуља тог дана започиње низ злоупотреба – прво покушава да онемогући пријем оставке у скупштинској служби, а затим, када у томе не успијева, у договору са Синишом Kовачевићем, одлаже прослеђивање оставке ОИK-у до наредног дана, како би дала времена својим партнерима у овом неђелу да изврше утицај на Павла Поповића. Сљедећег дана, уз личну пратњу Синише Kовачевића, Павле Поповић доставља ОИK-у “предомишљај”, у којем потврђује да је потписао дан раније предату оставку, али наводи да је мало размислио, па се предомислио и повлачи оставку.

Најавили су да такође да ће против Поповића такође поднијети пријаву, пошто тврде да незаконито и даље обавља функцију одборника, лажно се представљајући.

- ДНП ће поднијети кривичну пријаву и против свих оних који су пружали “активну подршку” у предомишљању Павла Поповића и то против Абрамовића, и свих чланова ОИK-а Kотор, који су учествовали у овом безакоњу. О свему овом ДНП ће обавијестити амбасадорку ЕK у Подгорици, као и све релевантне међународне институције. Истовремено, позивамо такозваног вјерника Павла Поповића, који је с препоруком Цркве дошао на листу ДНП-а, да, у складу са седмом Божијом заповијешћу, “Не кради.”, а у сусрет благим данима који долазе, врати отети одборнички мандат, јер ДНП сигурно неће одустати од својих принципа, нити ће устукнути пред било ким, па био он из АНБ-а, или се скривао иза Цркве- закључили су у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:47