Милан Кнежевић / - фото: ПРИНТСКРИН
26/10/2021 u 12:32 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Катнића треба смијенити, Булатовић није разоткрио детаље прислушкивања

Казао jе да не сумња да му jе безбjедност угрожена и да ће тражити од полициjе да му дозволи да носи оружjе

Jедан од лидера Демократског фронта и предсjедник скупштинског Одбора за безбjедност и одбрану Милан Кнежевић  казао је да је прес заказао због обjављивање поjединих дjелова са jучерашње сjеднице у медиjима, што jе брутално кршење таjности података.

Он је казао да специjални тужилац Миливоjе Катнић, након jучерашње сjеднице, треба одмах да буде суспендован и процесуиран jер, како додаjе, аферу прислушкивања у његовом кабинету жели да сведе на злоупотребу положаjа.

– Ако jе Деjан Перуничић према ставовима Катнића, jедини осумњичени и ако ће бити подигнут оптужни приjедлог, jасно jе да ће се све завршити са условном казном или три мjесеца наногиуце – каже Кнежевић.

Сматра да jе учињена штета за безбjедност, што ћемо тек, каже, видjети у наредним данима.

Он је казао и да давно требало расформирати АНБ на челу са Перуничићем.

Истиче да бивши високи функционер АНБ-а Лука Булатовић ниjе разоткрио прислушкиване уређаjе у кабинету Миливоjа Катнића.

– Jош увиjек немамо информациjу да ли jе било убиство или самоубиство Булатовића – додаjе он.

Кнежевић отворено сумња да Катнић, на начин на коjи jе формирао оптужни приjедлог, покушава да сакриjе или Мила Ђукановића или Душка Марковића.

Кнежевић jе рекао да jе Катнић саопштио jуче на сjедници Одбора нове елементе у случаjу “Државни удар”.

– А то jе да jе онаj први свjедок Паjа Велимировић, коjи се у исказу сjетио Моjковачке битке, у ствари то урадио по налогу извjесног попа коме се исповиjедио у неком манастиру, а он му jе рекао да се jави Центру безбjедности. То jе нови елемент коjи баца свjетло на оно што jе била брутална монтажа”, наводи он наjављуjући да ће поново подниjети кривичну приjаву против Катнића због нових информациjама коjе jе изнио о случаjу “Државни удар” – додао jе он.

Кнежевић jе рекао да га jе Катнић jуче позвао на тучу, што jе он прихватио.

– Али jе онда одустао и рекао да неће да се туче и напустио сjедницу приjе изгласавања извjештаjа. Нема тог Црногорца, Србина, Бошњака… коме ћу се за љоту помjерити од онога што заступам, а наjмање ћу се помjерити Катнићу – истиче Кнежевић на конференциjи за медиjе.

Ситуација у безбједносном сектору је врло аларманта и позивам надлжене институције да се обрачунају са криминалницима унутар институција а не ван њих, казао је Кнежевић.

Казао jе да не сумња да му jе безбjедност угрожена и да ће тражити од полициjе да му дозволи да носи оружjе.

– Обезбjеђење ми ниjе потребно. На дневном нивоу добиjам информациjе да ми jе безбjедност угрожена – истиче Кнежевић.

На питање новинара кога jе Катнић оптужио за прислушкивање на jучерашњоj сjедници, Кнежевић jе рекао да не може да говори о детаљима, али да jе суштина да jе Перуничић наводно изjавио Катнићу да га jе прислушкивао за његово добро.

– Моj доживљаj jе да Катнић покушава да затвори везе и линкове до Ђукановића и Марковића – додао је он.

Посланик Демократске народне партије Црне Горе и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Милан Кнежевић одржао је прес конференцију поводом актуелне безбједносне ситуациjе у Црноj Гори. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:33