Кнежевић / Фото: Срђан Бољевић
25/11/2021 u 12:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић писао америчком секретару о Ђукановићевим аферама

Детаљи овог писма се због повјерљивости података и истражног поступка, за сада не могу саопштавати

Предсједник Атлас Групе Душко Kнежевић упутио је писмо државном секретару Сједињених Америчких Држава Ентони Блинкену, у ком га је, како се тврди у саопштењу, детаљно информисао о коруптивним аферама предсједника Црне Горе и опозиционог ДПС-а Мила Ђукановића.

У саопштењу које потписује Кнежевићев адвокат Здравко Ђукановић, тврди се да су Ђукановићеве афере проузроковале разарајући ефекат на економску, социјалну и политичку стабилност Црне Горе. 

Наводи се да се детаљи овог писма се због повјерљивости података и истражног поступка, за сада не могу саопштавати. 

Писмо сличне садржине Kнежевић је послао и Европској комисији.

- Црна Гора је и даље држава са раширеном корупцијом која прожима све државне институције, а посебно оне са правосудном или судском функцијом - наводи се, између осталог, у писму предсједника Атлас Групе упућеном државном секретару САД.

Интерпол је прошле године укинуо три црвене потјернице расписане на захтјев Црне Горе против Kнежевића, са образложењем да оптужбе против њега имају претежно политичку димензију, и да је Kнежевић жртва политичког прогона Ђукановића и његовог режима. 

- Наглашавамо да је Kомисија Интерпола на сједници у октобру проучила нове захтјеве и информације достављене од стране НЦБ Црне Горе и након пажљиве и детаљне анализе закључила, да узевши у обзир информације које су јој биле достављене, нема основа, нити потребе за међународном полицијском сарадњом преко Интерпола у поступцима против Kнежевића. Одбрана Kнежевића обавјештава јавност да је против актуелног предсједника Црне Горе Ђукановића поднијето више кривичних пријава, а да по тим пријавама надлежна тужилаштва у Црној Гори нису поступала и да осумњичени Ђукановић није саслушан ни у једном поступку- пише у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:25