Посланици коалиције Црно на бијело / - УРА
24/05/2021 u 14:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Коалиција Црно на биjело: Наши посланици гласаjу принципиjелно

Коалициjа Црно на биjело jе Црна Гора у малом и нема тог притиска коjи ће поколебати било кога од нас да испунимо оно што смо обећали грађанима 30. августа, казао је Конатар

Демантуjемо сва писања коjима jе jавност претходних дана свjедочила о томе да се унутар Грађанског покрета УРА дешаваjу некакви ломови и да jе неко спреман да изда вољу грађана коjу су исказали 30. августа. Ради се о наставку притиска коjи jе константно усмjерен на коалициjу Црно на биjело, од стране квазимедиjа и квазиинтелектуалаца, а чиjи jе циљ да се заштите организовани криминал и мафиjа, као и да се сприjече промjене”, саопштио jе предсjедник посланичког клуба Црно на биjело и посланик у Скупштини Црне Горе Милош Конатар на данашњоj прес конференциjи у Скупштини Црне Горе.

Истакли су да посланици коалициjе потпуно слободно исказуjу и заузимаjу своjе ставове по било ком питању.

- Коалициjа Црно на биjело jе Црна Гора у малом и нема тог притиска коjи ће поколебати било кога од нас да испунимо оно што смо обећали грађанима 30. августа - казао је Конатар додао да посланици њихове коалициjе гласаjу принципиjално.

- Било када смо гласали за Резолуциjу о Сребреници или Закон о слободи вjероисповиjести, а исто тако ћемо, пратећи своjе принципе, подржати смjену министра Владимира Лепосавића на предлог премиjера Црне Горе Здравка Кривокапића - навео jе jош Конатар.

Посланик Божена Jелушић казала jе да то што се у редовима ГП УРА упорно тражи слаба карика доживљаваjу као своjеврсни комплимент.

- Ми смо покрет слободних грађана, а не партиjска фаланга, што значи да на састанцима размjењуjемо аргументе, сумњамо и преиспитуjемо одлуке коjе треба дониjети, па се због тога поjединим политичким субjектима упорно привиђа оно чему се надаjу. Своjе политичко дjеловање не видимо као спринт, што се углавном дешава политичком корупциjом, већ као маратон, а разлог jе чињеница да изградња постулата грађанског друштва Црне Горе ниjе почела ни jуче, ни 30. августа, већ траjе децениjама. Зато данас нема ни приjеких путева, ни приjеких љекова - казала jе Jелушић.

Према њеним риjечима, тужно jе и опасно да се за нагомилане проблеме не траже права рjешења, већ приjеки пут у политичкоj корупциjи. „Не постоjи никаква спремност да се научена лекциjа из деведесетих примиjени на 2021. годину. Ми нећемо бити понтонски мост за повратак бившег режима, али такође нећемо бити ни понтонски мост за дезинтеграциjу темељних постулата Црне Горе као грађанске државе - закључила jе Jелушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:51