Милош Конатар / - IGOR SLJIVANCANIN
13/09/2021 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар: Нико нема оправдање за саботажу реформе тужилаштва и избор новог Тужилачког савjета

У сваком случаjу, уколико и даље будемо имали блокаду унутар парламентарне већине око Тужилачког савjета, значи да неко свjесно блокира Црну Гору на европском путу и опструира борбу против корупциjе и организованог криминала, каже Конатар

Прва тачка на коjоj ће УРА инсистирати на састанку парламентарне већине jесте избор новог Тужилачког савjета, поручио jе Милош Конатар, потпредсjедник Грађанског покрета УРА и шеф посланичког клуба „Црно на биjело“.

Он jе оциjенио да jе то наjургентниjа ствар коjа се очекуjе од партиjа власти и да без рjешавања исте нема даље приче о реформским процесима и стабилизациjи земље у многим аспектима.

„Подсjетио бих колеге и да смо краjем jула искристалисали четири имена за Тужилачки савjет и да ниjе jасно због чега он ниjе jош увиjек изгласан од стране већине посланика у Скупштини Црне Горе. Због тога позивам колеге да финализуjемо оваj процес. Више нема простора за политичко калкулисање и одуговлачење. Нико нема оправдање у овом тренутку да саботира реформу Тужилаштва и опструира избор новог Тужилачког савjета“, поручио jе Конатар.

Истиче и да би након тог састанка jавност видjела постоjи ли спремност парламентарне већине да ради у интересу грађана и државе Црне Горе, а то у овом тренутку несумњиво представља, како наводи, хитан избор Тужилачког савjета коjи би ослободио пут даљим реформским процесима у систему.

„У сваком случаjу, уколико и даље будемо имали блокаду унутар парламентарне већине око Тужилачког савjета, значи да неко свjесно блокира Црну Гору на европском путу и опструира борбу против корупциjе и организованог криминала. Дакле, разговор унутар парламентарне већине jе неопходан, а прва тачка на коjоj инсистирамо jе избор новог Тужилачког савjета и реформа Тужилаштва“, закључио jе Конатар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:23