Sa presa Građanskog pokreta URA / - URA
19/07/2024 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konatar: Spajić i PES prevarili građane, a državu stavili na kocku

Umjesto obećanog povećanja plata od 25 odsto Milojko Spajić i njegov PES su prevarili građane, tvre iz poslaničkog klupa URE.

- Plate biti povećane za samo 6 odsto, a država stavljena na kocku, jer je neizvjesno kako će se pokriti minus od 350 miliona eura svake godine - kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar na konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore.

Konatar je naglasio da minimalna zarada neće biti 700 eura kako je Spajić obećao, već 600 eura, a da se radno vrijeme neće smanjiti na 7 sati dnevno i da se plate neće povećati 25 odsto, kako je to pokazivao famozni kalkulator PES-a, već samo šest odsto. On je dodao i da Spajić u suštini uzima novac od budućih penzija, koje će biti manje, da bi sada povećao plate koje će pojesti inflacija.

USSCG: Nismo dali saglasnost na model koji preferira Vlada za realizaciju Programa Evropa sad 2

- Godišnji minus Fonda PIO će biti između 330 i 350 miliona eura, koje Spajić planira da obezbijedi kroz prihode od markiranja goriva za šta još nema zakona, kroz oduzimanje nelegalne imovine gdje su sudski procesi neizvjesni i mogu trajati godinama, zato što su upravo Spajić i PES odbili predlog Zakon o ispitivanju porijekla imovine koji je predlagala URA - kazao je Konatar.

Kako je naglasio, Spajić i PES su državu stavili na kocku, sa mogućim nesagledivim negativnim posljedicama po stabilnost javnih finansija.

- Put kojim je Spajić krenuo je put u konstantno zaduživanje države, a podsjećam da je Spajić samo u posljednjih pola godine zadužio državu gotovo milijardu eura, i da je ovo prvi korak ka ukidanju penzionog fonda u Crnoj Gori -zaključio je potpredsjednik URA Miloš Konatar.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. avgust 2024 20:56