Miloš Konatar, URA / - URA
16/08/2024 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Konatar: Spajićeva Vlada uhvatila poslanike PES-a u laži

Poslanik GP URA Miloš Konatar saopštio je da je Vlada demantovala poslanike Pokereta Evropa sad nakon što je Skupštini Crne Gore uputila mišljenje na predlog zakona o Razvojnoj banci.

U dopisu piše da je mišljenje na predlog zakona podnio 21 poslanik, dok u zadnjoj rečenici piše da je predlog zakona pripremilo Ministarstvo finansija, kojim rukovodi Novica Vuković.

U parlamentu se danas raspravljalo o osnivanju Razvojne banke, a predlog je u proceduru predao klub poslanika Pokreta Evropa sad.
- ‘Ako laže koza, ne laže rog‘ kaže stara poslovica, a ima ona još starija koja kaže: ‘Slika govori više od hiljadu riječi‘. Vlada je demantovala poslanike PESa koji su tvrdili da su oni predlagači Zakona o razvojnoj banci, i priznala da je zakon pripremilo Ministarstvo finansija- naveo je Konatar u objavi na mreži X.
- Ako je zakon pripremilo Ministarstvo finansija (a vidimo da jeste), zašto ga nije predložila Vlada? - Zato što su htjeli da izbjegnu javnu raspravu i da se zakon usvoji na brzinu, što prije. Zašto je napisan zakon i za koga? Zašto se sve ovo krije?- pitao je Konatar.


 

(VIDEO) Čarapić: Razvojna banka velika šansa za Crnu Goru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 05:53