Марко Ковачевић / - Ж.Ш.
14/01/2023 u 21:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Radićemo za buduće generacije i sjećati se naših predaka

U ovoj hajci koja se protiv mene i mojih kolega vodi u nastavcima drago mi je što su nam konačno saopštili da je problem dublji i da se sastoji u tome što se sjećamo svojih vrlih predaka,poručio je on

Danas sam saznao od raznih "patriotskih" struktura da nije trebalo ni Nikšić, ni Danilovgrad, ni Podgoricu, ni veći dio današnje Crne Gore oslobađati od Turaka i da su sve borbe naših predaka za slobodu od Otomanske imperije u stvari bile izdaja i zato sjećanje na njih treba da bude zabranjeno, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

-U ovoj hajci koja se protiv mene i mojih kolega vodi u nastavcima drago mi je što su nam konačno saopštili da je problem dublji i da se sastoji u tome što se sjećamo svojih vrlih predaka, njihove borbe i njihovih podviga. Dok oštre kolčeve novog vremena na koje nas žele nabiti da na mukama izdišemo nije im prijatno da se sjete te borbe. Zato što se ta borba uvijek završava kao onda na Vučjem dolu- naveo je Kovačević na svom Fejsbuk profilu.

On je zahvalio svima "koji su se danas bacili kamenom na sve naše časne pretke koji su prolili more krvi i izdržali što ne bi niko u teškim otomanskim vremenima da bi mi danas bili slobodni. Radićemo za buduće generacije i sjećati se naših predaka. A vama drage "patriote" niko ne brani da se sa radošću sjećate Otomanske okupacije."

-P.S. Na slici u prilogu Lubarda podsjeća na Vučedolsku bitku. Da je ovo naslikao danas ili da sam ja autor ove slike rekli bi da je ona poziv na nasilje- zaključio je Kovačević.

Kovačevića prozivaju za govor mržnje, on se oglasio pjesmom Alekse Šantića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:27