Марко Ковачевић / - Б.Б.
14/01/2023 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačevića prozivaju za govor mržnje, on se oglasio pjesmom Alekse Šantića

Snimak na kojem se vidi Kovačević dok pjeva pjesmu "Od glave Zete do grada Spuža" objavljen je danas u medijima

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević oglasio se na svom Fejsbuk profilu stihovima Alekse Šantića nakon niza kritika koje su mu upućene zbog veselja uz pjesmu "Od glave Zete do grada Spuža" na dočeku pravoslavne Nove godine.


Snimak na kojem se vidi Kovačević dok pjeva ovu pjesmu objavljen je danas u medijima, a burne reakcije dijela javnosti nastale su zbog teksta koji glasi “…Leleču Turci, kukaju bule…”

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u reagovanju na ponašanje predsjednika Opštine Nikšić zapitao se "ima li tužilaštva i šta je sa govorom mržnje".



Iz Bošnjačke stranke poručuju da će građanska Crna Gora pobijediti u inat onima koji slave uz "Leleču Turci, kukaju bule".

- Ovo je još jedan je pokazatelj da je Crna Gora ponovo na istorijskoj raskrsnici, ali da će pobijediti građanska, multietnička i antifašistička Crna Gora, baš u inat onima koji slave uz stihove pjesme fašističkog sadržaja koje pozivaju na silovanja i ubijanja ljudi zbog pripadnosti drugoj naciji ili religiji- poručuju iz BS.

- Uzalud sva priča o pomirenju i o iskrenim odnosima. Jasno se potvrđuje da čim se ukaže prva prilika, “oslobodioci” Crne Gore ne prezaju da krenu u akciju, gdje “Leleču Turci, kukaju bule”. Već viđeno, istorija nas je naučila mnogo toga. Zato jasno poručujemo da ćemo još snažnije raditi na unaprjeđenju građanskog i sekularnog bića Crne Gore i jačanju multietničkog sklada. Samo takva Crna Gora ima šansu. Crna Gora u kojoj ćemo slaviti tekovine 21.maja i 13.jula, a jasno i glasno prezirati nazadne i odavno poražene ideologije, koje svako malo budu bliske “oslobodiocima”- navode u saopštenju.

Iz Opštinskog odbora DPS-a poručili su da dok god postoje nijedan narod u građanskoj Crnoj Gori neće lelekati niti će bilo čije majke kukati.

- Izgleda da Kovačević ima unaprijed spreman nastup za sve prilike i sva društva, koji uvijek izvodi s istim ciljem - da ponizi državu Crnu Goru, te da besramno udari na njene građanske temelje, iako, po potrebi, zauzima stav da voli to što je Crna Gora građanska država. Zato mu jasno poručujemo, ne voli se Crna Gora na ovaj i ovakav način, Marko Kovačeviću, vučićevski junioru, i dok god je i jednog građanina, koji u srcu nosi multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru, dok god je nas, nijedan narod građanskoj Crnoj Gori neće lelekati niti će bilo čije majke, šćeri i sestre kukati - navedeno je u saopštenju OO DPS Nikšić.

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Adis Balota kazao je da će se boriti da niko ne kuka i ne leleče u Crnoj Gori.

- Dozvoljeno je tebi i sličnima da pjevate fašističke pjesme, dozvoljeno jer da nije sad bi ti “pjevao” na sudu zbog širenja mržnje. Ne možeš nam četničkim pjesmama promijeniti mišljenje o slobodarskom Nikšiću, jer te je trenutno palo da pjevaš što ti je na srcu i to nas ne čudi. Mi ćemo se boriti da niko ne kuka i ne leleče u Crnoj Gori, a ti pjevaj kada bolje ne znaš- saopštio je Balota.

Građanska Crna Gora, po njegovim riječima, je takve znala da prepozna i da “postavi na zasluženo mjesto u svojoj istoriji”.

Kovačević: Oni koji nas kritikuju imaјu istu sviјest kao i oni koјi su pokušali da ubiјu srpskog dјečaka na Kosovu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 16:37