/ - DRAGAN KRAPOVIĆ
24/09/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: Predsjednik želi da bude sve - nosilac liste na izborima, premijer, ministar odbrane, MUP-a i finansija

Povodom današnjih izjava predsjednika Jakova Milatovića još jednom moram da reagujem – predsjedniče Milatoviću ne ignorišite potrebu za reformom sistema odbrane zbog lokalnih izbora u Podgorici, naveo je ministar odbrane Dragan Krapović.

- Vaši neosnovani navodi su samo pokušaj da lokalnu kampanju stavite ispred državničkih obaveza. Jasnije ne može biti – za reformu su ministar odbrane koji predlaže i načelnik Generalštaba koji prihvata, kao i predsjednici Skupštine i Vlade. S druge strane imamo Vas koji samostalno kočite i zaustavljate reforme sistema. Ne mogu a da se ne zapitam da li je to što Vi radite monopolizacija Ustavnih olašćenja koja ne pripadaju samo Vama - navodi Krapović.

Dodaje da kad već Milatović govori da je prije godinu dana zamolili ostale članove da se podigne standard vojnika, na koga to mislite?

Milatović: Smjena generala Lazarevića je pokušaj politizacije VCG, neću to dozvoliti

- Na vašeg koalicionog partnera? Jer podsjetiću Vas da sam na čelu resora odbrane od novembra prošle godine, a da za to svo vrijeme nijeste pokazali interesovanje za bilo što osim, gle čuda, za kadrovska pitanja. Položaja vojnika i njihovih plata se sjetiste sad, nekoliko dana pred izbore. Savjetujem da se Vi o tome ne brinete, već pomno pratite kako ćemo mi u Vladi donijeti vrlo brzo odluke na tu temu, a tim povodom biće razloga za zadovoljstvo svakog pripadnika Vojske Crne Gore.Predsjedniče Vaše današnje izjave i ponašanje nisu ni na nivou komšijskih ćakulanja a kamo li da pristaju jednom predsjedniku države. Pominjete godine gen Lazarevića i eventualne izmjene u zakonu, a to je isključivo naša stvar. Koja će rješenja biti i kada će biti odlučiće Vlada i Skupština u skladu sa Ustavnim ovlašćenjima. I tu se predsjedniče Vi ništa ne pitate. Možete eventualno vratiti zakon, ali to je sve pitanje vremena - naglašava Krapović.

Krapović Milatoviću: Neću dozvoliti da urušite sistem odbrane i VCG

Poručuje da to što Milatović svakodnevno napada sve subjekte koji su mu omogućili da bude to što jeste, što se u sve razumije i za sve ste zaslužni, što hoćete da bude sve - i nosilac liste na lokalnim izborima, i premijer, i ministar odbrane, i MUP-a, i finansija, samo ne ono za šta je izabrani, to je problem njegovih ambicija i sujete.

- Moja je dužnost da se odlučno suprostavim svakom pokušaju opstrukcija u radu sistema odbrane i reformi u našoj Vojsci.

Tako da uprkos Vašoj želji i činjenici da sebe proglašavate za neprikosnovenog Vrhovnog komandanta, podsjetiću Vas da Vas to ne sprječava da sazovete sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost i da rješavamo ono što je nesporno neophodno – reformu Vojske Crne Gore - zaključuje Dragan Krapović, ministar odbrane.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 16:21