Savjet za odbranu i bezbjednost / - KABINET PREDSJEDNIKA CG
02/02/2024 u 12:05 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović smatra da je pukovnik Pantović blago kažnjen, disciplinski tužilac da do 5. februara preispita odluku

Ukoliko ministar ne bude zadovoljan odlukom u ponovljenom postupku, kako saznajemo, može sam odlučiti na koji način će sankcionisati pukovnika

Na juče održanoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost ministar odbrane Dragan Krapović izrazio je nezadovoljastvo odlukom disciplinske komisije koja je imala zadatak da ocijeni postupak pukovnika Aleksandra Pantovića kada, kao najstariji oficir u vojnoj koloni, nije pritekao u pomoć unesrećenima u saobraćajnom udesu kod Radanovića.

Krapović je kako je Portalu Dan potvrđeno, izrazio negodovanje blagom kaznom kojom je diciplinska komisija ocijenila Pantovićev propust.

On je dao rok disciplinskom tužiocu da do 5. februara ponovo preispita pdluku disciplinske komisije, saznaje Portal Dan.

Još nije zvanično potvrđena smjena pukovnika Pantovića, ali ono što je Portalu Dan nezvanično saopšteno jeste da ministar Krapović smatra da je disciplinska mjera koja mu je izrečena u postupku povodom postupanja nakon nesrece u Radanovićima, previse blaga.

Ministar je, navodno ostavio rok do 5. februara disciplinskom tužiocu da preispita prvobitnu odluku, sugerisući mu da treba biti strožija.

Ukoliko ministar ne bude zadovoljan odlukom u ponovljenom postupku, kako saznajemo, može sam odlučiti na koji način će sankcionisati pukovnika.

Na jučerašnjoj sjednici Savjeta za odbranu bezbjednost bilo je i riječi o još nekim smjenama u MO i VCG, međutim nije postojala saglasnost članova Savjeta, tako da, prema našim saznanjima, nije došlo do smjena.

Naime, većinu kadra u vojnom vrhu zemlje čine oficiri koje je imenovao bivši ministar Raško Konjević.

Sjednicom Savjeta za odbranu i bezbejdnost je predsjedavao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović

Članovi Savjeta za odbranu su predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predsjednik Vlade Milojko Spajić, a po pozivu ministar odbrane Dragan Krapović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević i savjetnik predsjednika Crne Gore Dejan Vukšić, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 13:27