Dragan Krapović / - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
16/10/2024 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krapović: Vlada je reagovala adekvatno na saniranju šteta u Šavniku

Ministar odbrane Dragan Krapović istakao je povodom jučerašnje izjave predsjednika države Jakova Milatovića tokom obilaska Šavnika, da je Ministarstvo odbrane sastavni dio Vlade Crne Gore, te da je Vlada reagovala na saniranju šteta nakon nevremena u toj opštini.

Kako je naglasio, odluku o angažovanju jedinica Vojske CG potpisuje ministar odbrane, a Vojska Crne Gore nije samostalna institucija, već je sastavni dio Ministarstva odbrane.

- Predsjedniče, kao ministar odbrane, poštujući načela subordinacije, a u okviru svojih nadležnosti, dao sam naredbu, u skladu sa potrebama Opštine Šavnik, da VCG izvrši zadatke koji su propisani Trećom Misijom Vojske. Javnosti radi, na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova i u koordinaciji unutar Vlade Crne Gore, donio sam odluku o upućivanju pripadnika Vojske u opštinu Šavnik, sa ciljem pomoći lokalnom stanovništvu u saniranju posljedica u mjestu Komarnica. Ovoj odluci, prethodile su konsultacije unutar Vlade, a zatim i zajedničko izviđanje terena pripadnika MO/VCG i MUP-a sa ciljem sagledavanja potreba i vrste angažovanja - navodi Krapović.

Milatović: Vlada hitno da reaguje i pomogne opštini Šavnik

Dodaje da su u okviru sedmodnevne akcije inženjerci Bataljona za podršku izradili su dvije obaloutvrde u dužini od 200 metara, čime je znatno povećana stabilnost obala rijeke i smanjen rizik od budućih poplava.

Takođe, izrgrađeno je i 60 metara puta koji je bio uništen tokom poplava, kao i postavljene vodopropusne betonske cijevi koje će omogućiti efikasnije kanalisanje vode, čime će se smanjiti pritisak na okolne površine i spriječiti buduća oštećenja.

- Još jednom da budem jasan, Vlada je reagovala adekvatno - poručio je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 09:59