Фото: Влада Цг / -Фото: Влада Цг
08/07/2021 u 14:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kривокапћ са Палмером: Америчка подршка европској будућности Црне Горе је недвосмислена

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић, дочекао је данас у Вили Горица замјеника помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за европске и евроазијске послове Метјуа Палмера.

Kривокапић је истакао да је прави моменат да се нађу нови начини за јачање билатералних односа, посебно на економском плану, с обзиром да је пандемија ЦОВИД-19 оставила значајне негативне посљедице на све националне економије.

- У овом тренутку, будући да су приходи од туризма најзначајнији за буџет наше државе, Влада је јасно опредијељена да је потребно одржати високо растући тренд вакцинисаних грађана Црне Горе, како би и даље остали заједница која је безбједна за госте и стабилно дочекакла наредне изазове. Захвални смо САД на континуираној подршци и помоћи коју упућује нашем здравственом систему - рекао је Kривокапић.

Он је нагласио да је Економски дијалог са САД од фундаменталног значаја за економску сарадњу двије државе.

- Од изузетне је важности да до њега дође што прије како би брзо дошли и до конкретних резултата који ће бити од непроцјењиве важности за грађане Црне Горе, који су чврсто опредијељени да остану на проевропском курсу,  у чему је америчка помоћ до сада била велика, а и у будућности је неопходна, посебно у области америчких инвестиција у кључним инфраструктурним пројектима, опређељујућим за динамику даљег економског развоја и интезивирање преговарачког процеса- поручио је Кривокапић. 

Палмер је пренио недвосмислену подршку европској будућности Црне Горе.

Палмер је нагласио да је веза између двије државе пријатељска и постојана и да постоји простор за продубљивање односа, нарочито у области економије, те да ће будући дипломатски контакти водити ка том циљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:11