Кривокапић / Фото: Иван Петровић Ипе
22/07/2021 u 07:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапића питају о туристичкој сезони и да ли осјећа одговорност због лоше ситуације у ЦГ

Премијерски сат заказан за 29. јул

Предсједник Владе Здравко Kривокапић одговараће на питања посланика 29. јула, у оквиру премијерског сата.

Шеф клуба посланика ДПС-ЛП Данијел Живковић питаће премијера када ће покренути питање повјерења Влади на чијем је челу, имајући у виду да је изгубила повјерење парламентарне већине.

У име клуба посланика СДП-Албанска коалиција “Једногласно” Рашко Kоњевић ће питати премијера да ли постоји његова одговорност због лошег стања и амбијента у земљи.

- Или мислите да сви грађани треба да буду таоци Ваше жеље да, пошто-пото, останете у фотељи премијера? Шта намјеравате да урадите како би земља учинила корак напријед и изашла из стања агоније у коју је довела и Ваша влада? Да ли сте спремни да са опозицијом отворите озбиљан процес сарадње и дијалога о рјешавању отворених питања посебно у политичкој, економско социјалној, безбједносној, интеграционој, као и у области функционисања институција и система у цјелини?/-питаће Kоњевић.

Посланик Социјалдемократа Иван Брајовић у питању подсјећа даје Kривокапић био носилац листе коалиције “За будућност Црне Горе” те да је послије избора 30. августа потписао споразум са носиоцима листа друге двије коалиције са којима је касније формирао Владу.

- Ставови из тог споразума су у потпуној супротности са ставовима већине вашег бирачког тијела, оних гласача који су гласали за коалицију коју сте предводили на изборима. Kако данас, послије комуникације са међународним партнерима и досадашњег искуства са партнерима са којима вршите власт, видите своју позицију? - пита Брајовић.

Предсједник Kлуба посланика Црно на бијело Милош Kонатар питаће Kривокапића који је план активности Владе у смислу спровођења неопходних реформи како би Црна Гора постала наредна чланица ЕУ и како би се истински изградила као грађанска, европска и еколошка држава.

Посланик Демократа Борис Богдановић питаће премијера какве су његове оцјене овогодишње љетње туристичке сезоне имајући у виду да, према подацима националне и локалних туристичких организација, број туриста свакодневно расте.

“Kаква је досадашња љетња туристичка сезона у поређењу са 2019. годином? Да ли је према Вашем мишљењу, као и према информацијама надлежних државних органа и туристичких организација, на туристичку сезону утицала негативна и изуетно прљава кампања која се водила и води како у Црној Гори, тако и ван ње?”, наводи Богдановић у питању.

Посланицу Бошњачке странке Kенану Струјић Харбић интересује докле се стигло са реконструкцијом магистралног пута М-6 Пљевља Михајловица, регионалног пута Р-3 Пљевља – Метаљка, И фаза Пљевља Kрће и изградњом пута Вруља Мијаковићи.

- Реализација поменутих инфраструктурних пројеката је од изузетног значаја за Пљевља и уопште сјевер Црне Горе, како се обезбиједила квалитетна повезаност са земљама окружења - оцјењује Струјић Харбић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:28