/ Фото: Иван Петровић Ипе
29/10/2021 u 07:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић данас у парламенту, питају га да ли ће поднијети оставку

Предсједник Владе Здравко Kривокапић одговараће данас у парламенту на питања представника посланичких клубова.

Представник Социјалдемократске партије и Албанске коалиције "Једногласно" Рашко Kоњевић питаће премијера да ли осјећа одговорност, као најодговорнија политичка личност у држави, због чињенице да је Црна Гора добила најгори годишњи извјештај Европске комисије.

- Посебно у свијетлу чињенице да имамо блокаду све три гране власти, као и да ни након годину није покренут било какав дијалог власти и опозиције за деблокаду стања у правосуђу, што је један од кључни узрока заустављања нашег европског пута - навео је Kоњевић.

Посланица коалиције "Црно на бијело" Суада Зороњић питаће Kривокапића да ли му је прихватљиво да изгласавање Тужилачког савјета буде условљено договором о реконструкцији Владе.

Шеф посланичког клуба "Демократски фронт – Покрет за промјене" Бранко Радуловић питаће Kривокапића да ли је спреман да се, по било коју цијену, заустави процес даље деградације и назадовање у интеграцијама.

Предсједник Kлуба посланика Социјалдемократа Иван Брајовић оцјењује да се држава налази у најтежој ситуацији по свим питањима, наводећи да су ванредни парламентарни избори најисправније и најпоштеније рјешење.

- Један корак ка том путу зависи само од Вас. Јесте ли спремни да поднесете оставку -питао је Брајовић премијера.

Представника коалиције Демократа и Демоса Бориса Богдановића, интересује ко је наредио скидање забране уласка у Црну Гору Вељку Беливуку и Марку Миљковићу и да ли то има везе са планираним активностима организатора неуспјешног парламентарног пуча.

Посланик Јевто Ераковић, у име Kлуба Демократске партије социјалиста и Либералне партије, питаће премијера да ли осјећа одговорност за катастрофалне резултате, као предсједник Савјета за одстрањивање и искорјењивање заразне болести изазване коронавирусом.

- Да ли ћете због тога поднијети оставку, или опет сматрате да је за то неко други одговоран - упитао је Ераковић.

Шефа посланичког клуба Социјалистичке народне партије Драгана Ивановића интересује да ли Влада има план да ријеши незапосленост, као, како је оцијенио, горући проблем грађана Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:32