Здравко Кривокапић / - Саша Матић
13/08/2021 u 18:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Очување мира и развој наше земље не могу зауставити политичке снаге које су на издисају

- МЦП има значајно историјско утемељење у конституисању и развоју Црне Горе, а и данас је веома важан фактор нашег друштва и државе. Уважавајући све ове чињенице, биће ми задовољство да присуствујем устоличењу митрополита, које је заказано за 5. септембар, на Цетињу - рекао је за портал Дана црногорски премијер

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић каже да ће са задовољством присуствовати устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу 5. септембра и да очување мира, развој наше земље и афирмацију међувјерског склада, неће зауставити нико, а не поготово оне политичке структуре које су на издисају

Он је у изјави за портал Дана подсјетио да Црна Гора по Уставу као секуларна држава дефинише одвојеност државе и вјерских заједница.

- Међутим, највиши правни акт такође афирмише и право на вјерска увјерења. Као и у свим развијеним цивилизазијским друштвима, Црној Гори је потребна сарадња државе и вјерских заједница. Митрополија црногорско приморска има значајно историјско утемељење у конституисању и развоју Црне Горе, а и данас је веома важан фактор нашег друштва и државе. Уважавајући све ове чињенице, биће ми задовољство да присуствујем устоличењу митрополита, које је заказано за 5. септембар, на Цетињу - рекао је Кривокапић.

Он вјерује да тај дан треба да буде повод "да се у нашој Црној Гори, објединимо у миру и благостању".

- Наша земља као грађанска, мултиетничка, мултикофесионална, треба да пошаље поруку да се уз све разлике, усаглашавамо око међусобног поштовања и права да сви грађани буду слободни у исказивању својих посебности. Међутим, очигледно да они који су владали на подјелама и сијању мржње, не желе одступити од своје превазиђене политике, која је добила и јасан одговор грађана - рекао је премијер за наш портал.

Он истиче да су на изборима 30. августа, политичке снаге и њихове експозитуре, које се данас легитимишу као наводни бранитељи Црне Горе, остале у мањини, јер грађани наше земље нису насјели на ту демагогију.

- Данас, када је све јасније да је претходни режим прије свега бранио свој интерес, станове, отпремнине, високе апанаже, а социјални јаз и подјеле се продубљивале, покушавају опет по истом шаблону да дестабилизују Црну Гору и зауставе њен развој и опоравак. Такве замисли неће проћи. Институције наше земље су спремне да одговоре и оваквим изазовима. Очување мира, развој наше земље и афирмацију међувјерског склада, неће зауставити нико, а не поготово оне политичке структуре које су на издисају - закључује премијер Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:26