premier Krivokapic o politickoj situaciji u CG, Zdravko Krivokapic, premijer Zdravko Krivokapic / PREMIER KRIVOKAPIC O POLITICKOJ SITUACIJI U CG - IVAN PETROVIC-IPE
21/04/2022 u 17:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић предлаже прелазну владу

Кривокапић у документу пише да су све већинске партије у Скупштини захтијевале да се прелазном владом ријеши политичка криза у Црној Гори

Премијер Здравко Кривокапић предложио је прелазну Владу, то је потврђено за портал Дан.

Он је,како се наводи у документу у који је портал Дан имао увид, затражио од предсједавајућег Скупштине Страхиње Булајића да за 5. јун закаже сједницу Скупштине, на којој би се бирала прелазна влада.

Кривокапић у документу пише  да  су све већинске  партије у Скупштини захтијевале да се прелазном владом ријеши политичка криза у Црној Гори.

-Једино демократско рјешење за излазак из политичке кризе су ванредни парламнетарни избори које би припремилапрелазна влада. Уједно овај захтјев представља спречавање неуставног приступа- изглашавање мањинске владе и тиме обезбјеђује мир, сигурност и помирење. Као и очување  демократских тековина- истиче Кривокапић у образложењу.

(ВИДЕО) Страхиња Булаjић поднио оставку: Овдје се ради о јаком и наглашеном страном утицају

Подсјећамо, јуче је Страхиња Булаjић поднио jе оставку на позициjу потпредсjедника Скупштине Црне Горе.

Посланици траже заказивање сједнице за 28. април на Цетињу

Подсјећамо,четрдесет шест посланика затражило је од потпредсједнице Скупштине Бранке Бошњак заказивање сједнице за четвртак 28. април на Цетињу у 12 сати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:20