/ - фото: саша матић
06/05/2022 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Рајнке: Црна Гора да врати пуно повјерење партнера

Шеф дипломатије снажно је осудио руску агресију на Украјину

Министар вањских послова Ранко Кривокапић примио је данас у посјету амбасадорку Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

- Шеф црногорске дипломатије истакао је важност привржености САД подршци државама региона на путу што скоријег чланства у ЕУ, исказавши задовољство прошлонедјељном посјетом помоћнице државног секретара за европска и евроазијска питања Карен Донфрид и њеног помоћника Габријела Ескобара- наводе у саопштењу.

Он је оцијенио да је у овом тренутку неопходно вратити пуно повјерење наших еуроатланстких партнера и обезбједити резултате, првенствено у области владавине права, која ће омогућити да Црна Гора у најкраћем року заврши своје преговоре за чланство у ЕУ.

Шеф дипломатије снажно је осудио руску агресију на Украјину и изразио задовољство чврстим јединством савезника у помоћи тој земљи да одбрани свој територијални интегритет, независност и сувереност. 

- У том контексту, он је исказао жаљење што динамика усаглашавања са одлукама Савјета ЕУ којима се уводе санкције руским лицима и ентитетима није била бржа, али и обећао да ће приједлог за усвајање преосталих пакета санкција бити приоритет у раду ресора вањских послова- наводе у саопштењу.

Министар Кривокапић изразио је наду да ће се политички дијалог Црне Горе и САД додатно интензивирати кроз узајамне посјете на високом нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:06