/ Фото: Филип Р.
17/11/2021 u 17:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Дудом: Туристи из Пољске да долазе у ЦГ у што већем броју

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић састао се данас у Вили Горица са предсједником Пољске Анџејом Дудом, поручивши да његова посјета има симболичан значај, јер ове године двије земље обиљежавају 15 година од успостављања дипломатских односа. П

Кривокапић је истакао да Црна Гора посебно цијени што је Пољска, током борбе са пандемијом КОВИД-19, кроз Механизам НАТО сарадње, донирала вриједну медицинску опрему Црној Гори, као и 40 хиљада доза Фајзер вакцина. 

- Радује ме што је Црна Гора све интересантнија туристичка дестинација за пољске туристе, па би унапређење сарадње у тој области било изузетно значајно за нашу земљу. Увјерен сам да ће пољски туристи који су радо виђени гости у Црној Гори, сљедеће године доћи у већем броју - поручио је Kривокапић.

Пољски предсједник нагласио је, да би пријатељство било постојано, да је потребан труд, те да Пољска, свјесна тога,  подржава Црну Гору у погледу свих активности које је воде ка Европској унији.

- Пољска искрено и пријатељски подржава пут Црне Горе ка пуноправном чланству у ЕУ - поручио је предсједник Пољске.

Дуда је истакао да Пољаци радо долазе у регион Западног Балкана и да у томе види велику шансу за црногорску економију.

- Наши грађани све чешће путују у Црну Гору. Рачунам да је потенцијал Црне Горе да може угостити пола милиона људи из Пољске- закључио је Дуда. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:22