/ SKUPSTINA CRNE GORE - IVAN PETROVIC-IPE
22/11/2021 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић у четвртак одговара на посланичка питања

Представник Демократске партије социјалиста и Либералне партије, Данијел Живковић питаће Кривокапића “шта га подстиче да узурпира мјесто пређсједника Владе, које му више не припада"

Црногорски премијер Здравко Кривокапић одговараће у четвртак у парламенту на питања представника посланичких клубова, јавља агенција МИНА.

Шеф клуба "Црно на бијело" Милош Конатар питаће шта је Влада урадила по питању правде, борбе против организованог криминаиа и корупције и на враћању наде грађанима да ће Црна Гора бити праведна, социјално одговорна, држава јаких институција и владавине права.

Посланик Рашко Коњевић, представник Социјалдемокартске партије и Албанске коалиције Једногласно, питаће Кривокапића да ли намјерава да премијерску функцију и даље обавља као вјерник једне вјерске заједнице урушавајући секуларни карактер земље.

-Када ће Влада престати да опструира рад Факултета за црногорски језик и кјнижевност и има неадекватан однос према цмогорској дијаспори- наводи се у питању Коњевића.

Представник Демократске партије социјалиста и Либералне партије, Данијел Живковић питаће Кривокапића “шта га подстиче да узурпира мјесто пређсједника Владе, које му више не припада".

Представника Социјалдемократа Дамира Шеховића интересује које активности Влада планира да би се ријешили проблем политичке, институционалне, економске, здравствене и безбједносне кризе.

-Шта конкретно планирате да урадите да бисте одболкирали преговарачки процес са Европском унијом- упитао је Шеховић.

Бранко Радуловић, представник посланичког клуба Демократски фронт – Покрет за промјене, сматра да програми "Европа сад", "Црногорски маршалов план" и "Фискална стратегија" нијесу реформски, већ да су у парцијални и неутемељени и могу да изазову социјални хаос.

Представник клуба Демократа – Демос – Мир је наша нација, Борис Богдановић питаће да ли ће Влада дати позитивно мишљење на Предлог закона о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце и измјене Закона о социјалној и дјечијој заштити, којим се враћају дјечији додаци за дјецу до 18. године живота.

Посланика Социјалистичке народне партије Драгана Ивановића интересује када грађани могу очекивати попис становништва, домаћинстава и станова и да ли ће га бити.

Посланик Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић питаће колико је средстава Влада планирала у буџетској 2022. години за заврсетак започетих пројеката у општинама на сјеверу и за путну и водоводну инфраструктуру гдје живе мање бројни народи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:31