Са отварања конзулата / - Влада ЦГ
17/09/2021 u 20:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Кривокапић у Солуну свечано отворио конзулат Црне Горе

Ово је први конзулат Црне Горе у Грчкој за регион централне Македоније и налази се у згради Интербалкан медицинског центра

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић свечано је данас отворио конзулат Црне Горе у Солуну на чијем је челу почасни конзул Васили Апостолопоулос. Ово је први конзулат Црне Горе у Грчкој за регион централне Македоније и налази се у згради Интербалкан медицинског центра.

Премијер Кривокапић напоменуо је да ће конзулат допринијети даљем јачању односа двије земље.

„Пријатељски и прије свега братски односи са грчким народом за Црну Гору су веома важни. Солун је веома важан трговински и економски центар и ми смо посебно поносни на нашег почасног конзула г-дина Апостолопоулоса, који са великом снагом, одлучношћу и љубављу настоји да братство и сарадњу двије земље, подигне на виши ниво” – истакао је премијер Кривокапић.

„Част ми је што ми је повјерено да представљам Црну Гору и уложићу велики труд и љубав да своје дужности извршавам досљедно и марљиво“, нагласио је почасни конзул Василис Апостолопулос, додавши да ће са црногорском амбасадорком у Грчкој Аном Вукадиновић радити на даљем јачању веза двије земље на политичком, економском, вјерском и културном нивоу.

„Потрудићу се да подржим европску перспективу Црне Горе” закључио је Апостолопулос.

„Увјерени смо да ће конзул Апостолопулос савршено обављати своје дужности", рекао је замјеник министра за унутрашње послове (Македонија-Тракија) Ставрос Калафатис, истичући дубоко пријатељство двије земље, заједничке историјске референце и традицију, изражавајући вољу грчке Владе за јачање сарадње на инвестиционом, економском, развојном и културном нивоу.

Отварању конзулата Црне Горе у Солуну присуствовали су и министар пољопривреде у Влади Црне Горе Александар Стијовић, амбасадорка Црне Горе у Грчкој Ана Вукадиновић, замјеник министра унутрашњих послова Грчке (Македонија - Тракија) Ставрос Калафатис, гувернер Централне Македоније, градоначелник Солуна, Митрополит солунски Антим и бројне званице из свијета бизниса, политике и културног живота Солуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 18:43