/ - ЛП
13/02/2022 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЛП: Тражићемо кривичну одговорност премијера и министара због одлуке о држављанству

Умјесто да буде у Скупштини пред очима грађана док их највише законодавно тијело смјењује, Кривокапићу је важније било да испуни зацртану агенду урушавања грађанске Црне Горе, наводи се у саопштењу

Одлазећа Влада Црне Горе са Здравком Кривокапићем на челу, у тренутку док је Скупштина Црне Горе изгласавала њихову смјену, ванредно је засједала и панично доносила одлуке без икакве процедуре, противуставно и незаконито. Тако је Влада донијела ништавну Одлуку о измјени одлуке о критеријумима за утврђивање основа за стицање црногорског држављанства пријемом без пријетходне законске процедуре и тиме довела Црну Гору у веома опасну ситуацију која може имати несагледиве посљедице и немјерљиву штету. Кривокапић и министри обезбиједили су овим кукавичким чином себи мјесто у историји Црне Горе, и то на њеним најсрамнијим страницама, наводи се у саопштењу Либералне партије.

- Бивша влада још једном је потврдила да је само фигура у рукама страних интереса, да је срамотна скупина без икаквог интегритета која ради о глави сопственој држави и грађанима, за туђ рачун. Умјесто да буде у Скупштини пред очима грађана док их највише законодавно тијело смјењује, Кривокапићу је важније било да испуни зацртану агенду урушавања грађанске Црне Горе и увођења у “србијански свијет” кроз легитимисање етничког инжењеринга и увођење неколико десетина хиљада страних држављана у систем црногорског држављанства. На тај начин желе да зацементирају своју политичку снагу и подршку за накарандну четничку идеологију мржње, једноумља, једнонационалног и једновјерског друштва што је немогуће у Црној Гори. Ипак, морају да знају да такве антиситемске и сулуде одлуке неће проћи, штавише, неко ће морати дебело кривично да одговара за овакве потезе, и господин Кривокапић и господа која су у својству министара сјеђела у Влади и гласала за оваква неуставна и незаконита рјешења - истиче се у саопштењу.

Наводе да нова влада Црне Горе, ко год је чинио, мора хитно, на првој сједници, поништити ову одлуку која је у својој бити свакако ништавна, и зауставити пут ка провалији који је Кривокапићева влада трасирала у ноћи смјене.

- Оваква одлука заустављена је када је први пут била на дневном реду усљед масовних демонстрација грађана испред Владе, али, како су они и навикли, донијели су је на преварантски начин, под окриљем ноћи и иза очију јавности слично као и Закон о слободи вјеросиповијести. Ипак, правда их неће и не смије заобићи, а јавност ово неће заборавити - саопштили су из Либералне партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:44