Andrija Mandić / gov.me
03/01/2024 u 09:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Dan osnivanja Prijestonice ima posebnu simboliku u istoriji Crne Gore i Cetinja

Cetinje je uz Lovćen, pod kojim se nalazi, stajalo kao simbol i uzor slobode za sve narode Balkana koji su tada bili pod okupacijom dvije velike imperije, kazao je predsjednik Skupštine

Povodom Dana osnivanja Prijestonice – 4. januara, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uputio je čestitku Nikoli Đuraškoviću, gradonačelniku Prijestonice Cetinje i Mileni Vujović, predsjednici Skupštine opštine.

„U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, želim da vama i svim građanima Cetinja iskreno čestitam Dan osnivanja Prijestonice.

Dan osnivanja Prijestonice, 4. januar 1482. ima posebnu simboliku kada je u pitanju istorija Crne Gore i Cetinje je uz Lovćen pod kojim se nalazi, stajalo kao simbol i uzor slobode za sve narode Balkana koji su tada bili pod okupacijom dvije velike imperije”, kazao je Mandić.

On je istakao da će sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore dati svoj maksimum kako „bismo ostvarili što bolju saradnju između našeg parlamenta i svih lokalnih samouprava i nemam sumnje da ćemo zajedno raditi na izgradnji stabilnog i prosperitetnijeg društva”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:12