/ Андрија Мандић
12/06/2021 u 11:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мандић: ДФ ће подржати Лепосавићеву иницијативу о амнестији учесника литија

Амнестиjа би се односила на починиоце прекршаjних и кривичних дјела извршених од 28. децембра 2019. до 31. маjа 2021, односно на учеснике литиjа

Демократски фронт ће подржати веома добру иницијативу министра Лепосавића за доношење Закона о амнестији учесника јавних окупљања. Овим би се задовољила правда према срамотно прогоњеним православним вјерницима од стране бивше власти због учешћа на литијама, написао је Андриа Мандић на свом твитер налогу.

Наиме, министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић доставио jе предсједнику Скупштине Црне Горе Алекси Бечићу Инициjативу за доношење Закона о амнестиjи учесника jавних окупљања.

Амнестиjа би се односила на починиоце прекршаjних и кривичних дјела извршених од 28. децембра 2019. до 31. маjа 2021, односно на учеснике литиjа.

Међу привођенима и ухапшенима су били и почивши митрополит црногорско-приморски Амфилохиjе и тадашњи епископ будимљанско-никшићки и садашњи митрополит црногорско-приморски Jоаникиjе, коjи jе три дана био утамничен у никшићкоj полициjи.

Б.Г.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 21:44