Mandić - Miler / - SKUPšTINA CRNE GORE
25/06/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mandić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Austrije: Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u oproštajnu posjetu Karla Milera, ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori i tom prilikom mu zahvalio na predanom radu na jačanju odnosa između Austrije i Crne Gore.

Mandić je sa ambasadorom razgovarao o brojnim aktuelnim temama, gdje je posebno istakao naše rezultate kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji, odnosno dobijanje IBAR-a, što će nam omogućiti da otpočnemo trajno zatvaranje pregovaračkih poglavlja.

- Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, te da će to biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije.Glavni zadatak na tom putu je očuvanje mira i stabilnosti, sprovođenje ključnih reformi i efikasna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kazao je Mandić, navodi se u saopštenju Skupštine.

Ambasador Miler se predsjedniku Mandiću zahvalio na prijemu, čestitajući mu tom prilikom brojne rezultate koje je za vrlo kratak period postigao 28. saziv Skupštine, gdje je posebno istakao napore na dobijanju IBAR-a i ključna imenovanja u pravosuđu.

- Siguran sam da ćete imati veliku i važnu ulogu u boljoj i evropskoj budućnosti Crne Gore – rekao je predsjedniku Mandiću ambasador Miler.

Ambasador je zaključio da je Crna Gora srce Zapadnog Balkana i da ima najveći potencijal za dalji razvoj i napredak, te da će i u narednom periodu raditi na tome da pomogne našoj zemlji u ostvarivanju njenog strateškog cilja pristupanja EU.

Mandić: Važnost Vojvodine za Crnu Goru i danas se može vidjeti ako pogledamo robnu razmjenu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 16:21