/ Logo Mans
16/12/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МАНС: ПЗП и СД сакриле своје приходе и трошкове у последње двије године

Наводи се да те двије политичке партије нијесу одговориле ни на један захтјев МАНС-а и да су сакриле све приходе и трошкове у последње двије године

Покрет за промјене (ПЗП) и Социјалдемократе (СД) годинама узимају огроман новац од државе, а крију податке о својим финансијама, саопштено је из Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС), преноси агенција МИНА.

Они су рекли да је СД за посљедње двије године из јавних средстава узео више од 1,1 милион ЕУР, док је ПЗП је добио скоро 700 хиљада ЕУР.

-Из државног буџета СД је у 2019. и прошлој години добила 593,920 ЕУР, а из општинских 539,487 ЕУР. У истом периоду ПЗП је од државе добио 503,628 и додатних 179,152 ЕУР од општина”-казали су из МАНС-а.

Наводи се да те двије политичке партије нијесу одговориле ни на један захтјев МАНС-а и да су сакриле све приходе и трошкове у последње двије године.

-На тај начин од јавности је скривено како је потрошено 1,8 милиона ЕУР из јавних фондова-казали су из МАНС-а.

Они су оцијенили да такво поступање партија додатно повећава сумње у законитост њиховог рада.

-Узимају огромна средства од државе, а подносе само штуре финансијске извјештаје из којих се не могу видјети ни основне ствари о њиховом пословању- казали су из МАНС-а.

Они су оцијенили да се челници тих партија ових дана јавно залажу за транспарентност трошења новца грађана, док истовремено крију како се они односе према значајним средствима која добијају из државног и општинских буџета.

Из МАНС-а су позвали те партије да објаве податке о свом финансирању.

-МАНС је од свих политичких партија тражио да учине јавним податке о својим финансијама. Демократска Црна Гора, ФОРЦА, Бошњачка странка и Демос су нам доставили све информације, које ће ускоро бити доступне и на насем сајту- казали су из МАНС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:14