фото: СД / - фото: СД
02/12/2021 u 19:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић: Апсолутна власт није никоме ништа добро донијела

Он оцјењује да је највећи терет “четворогодишњег мандата поднио је СД Цетиња”

Почетком 2018. године коалиционо је започет процес ревитализације и спријечен економски потоп Пријестонице Цетиње, најблаже речено спријечен је банкрот. Суочени са тешком финансијском ситацијом и поремећеним међуљудским односима у локалној самоуправи, морали смо подвући црту и рећи доста је, казао је кандидат на одборничкој листи “СД-ЛП – ВАЗДА ДОСЉЕДНИ ЦЕТИЊУ” и замјеник градоначелника Пријестонице Петар Марковић.

Према његовим ријечима, апсолутна власт, никоме никад, “није ништа добро донијела”.

- Док год се слијепо прати појединац какав год да је, друштво у цјелини не може напредовати. Раније упитно потписивање коалиционог споразума са Демократском партијом социјалиста испоставило се оправдано, а потврда тога услиједила је 4. и 5. септембра - навео је Марковић.

Он оцјењује да је највећи терет “четворогодишњег мандата поднио је СД Цетиња”.

- Као искрени борци за право и слободу Црне Горе сусрели смо се са разним опстурукцијама, како са локалног, тако и са државног нивоа. Социјалдемократија коју представљамо је била у потпуности маргиновализована. Прича о бољем животу суграђана је била само у декларативном значењу, јер у стварности иза оног најобичнијег грађанина Пријестонице којем и ја припадам, нико није стајао а скоро да нико за њега није ни марио -  додаје се у саопштењу.

Напомиње да је партија од 2018. кренула у нове подухвате.

- 2018. године само засукали рукаве и кренули. Доста пута питали смо се да ли је било вриједно? Да ли је вриједно потурити чист образ политици? Политици која никада није била на добром гласу. Ипак, кренули смо да мијењамо друштво набоље и промијенили смо много, посла и даље има -  поручио је Марковић.

Како је навео, “нешто је видљиво а нешто не”.

 - Већина послова које локална самоуправа обавља нијесу видљиви обичном становнику наше општине. Израда пројеката за које нам је опозиција често замјерала, су само једна карика у великом ланцу пословања локалне самоуправе - појаснио је он.

Формула избора непартијског кадра и дијела оног партијског показала се, како каже, “као изузетно успјешна”.

- Свјесни да почев од себе, идеалног човјека нема, нити ће га икад бити. Тако да ни једна управа града не може бити идеална, увијек може боље и биће. Имали смо јаку почетну основу а то је био коалициони споразум којим неким од имена коалиционог партнера није дозвољавао уплитање у систем рада. Вриједно смо радили док су други причали, чисто ради приче. Не желећи да оптерећујем лаичку јавност изузетно компликованим процедурама и бирократијом која прати локалну самоуправу изнијећу само пар информација. Некима ће то значити много а некима апсолутно ништа. Ово је ипак за оне прве - истакао је Марковић.

Драге суграђанке и суграђани, напомиње Марковић,  од 2018. године рачунајући и крај ове 2021. године “у локалној управи се допринијело цц 20 милиона еура”.

 - Након 15 година заустављено је задуживање нашег града! Сама та чињеница вриједна је ваше пажње и поштовања, јер да смо наставили путем претходника били бисмо данас задужени још 12 милиона еура. Уз све то вратили смо цц четри милиона еура дуга а да се притом нијесмо задужили у овом периоду нити један једини цент. Повећали имовину града за 3.6 милиона. Дакле објективно сагледано 20 милиона еура -  додао је Марковић.

Према његовим ријечима, током мандата наслијеђени “дуг нас је константно пратио и био нам као омча око врата”.

- Након што смо стабилизовали финансије, приоритет су нам били они којима је рјешавање стамбеног питања увијек било једно од најважнијих животних питања. Усељено је 6 станова, купили смо 12 који ће бити ускоро усељени а као круна свега изградиће се нови објекат са 30 стамбених јединица. Они ће нам и даље бити приоритет - оцјенио је он.

Кроз изборни програм предочили смо вам реално оствариве планове, каже Марковић, “не маглу или лажи”.

- За његово остварење потребна нам је ваша подршка. Оловком 5. децембра и ви пуцајте, оловком јер је ово господарска Пријестоница Црне Горе. Ми немамо, нити желимо имати тоне сузавца, гумених метака и шок бомби. Ми вам нудимо бољи живот. Неће бити лако, нити је икада било, али одустати и посустати никада нећемо! Зато пуцајте, пуцајте тако што ћете заокружити број 8, за ваше боље сјутра, за патриотску листу људи чиста образа “СД-ЛП – ВАЗДА ДОСЉЕДНИ ЦЕТИЊУ -  закључио је Марковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:45