Бошковић и Марковић / Фото: Лазар Ружић
20/06/2022 u 17:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић и Бошковић бране Шарановића: Србија притиска црногорске политичаре

Ова смишљена и дугорочна акција притиска не смије остати без јасне реакције наше државе, тврди бивши премијер Марковић

Посланик ДПС-а и бивши премијер Душко Марковић и бивши министар одбране Предраг Бошковић тврде да је поступање српске граничне полиције према посланику Демократа Данилу Шарановићу за сваку осуду. 

Шарановић тврди да га је полиција претресала на граници са Србијом: Ово је примитивизам

- Јасно је да се ради о смишљеној и дугорочној акцији притиска званичне Србије на црногорске политичаре, која не смије остати без јасне реакције наше државе- написао је Марковић на Твитеру. 

Бошковић је казао да су најновији поступци према посланицима као представницима народа, и серија сличних у ранијем периоду, јасан сигнал непоштовања Црне Горе и њених институција.

- Влада би морала да реагује на адекватан начин, и то без одлагања Најоштрије осуђујем малтретирање колеге Шарановића и његове породице на граници са Републиком Србијом. Овакви догађаји захтијевају од нас да будемо колегијални и солидарни, без обзира на наше политичке разлике. Овакве ствари најбоља су потврда колико су испразне лажне флоскуле о Отвореном Балкану као идеји која подразумијева отвореност и бољу међудржавну сарадњу. Или је можда циљ да матретирање престане на начин што би се уклониле границе, јер како неко рече  прије неколико дана - уколико нема граница онда нема ни шверца, зар не- пита се Бошковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:19