Душко Марковић
30/08/2021 u 20:17 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Марковић "мајбаха" замијенио луксузним "волвом"

Марковић јуче није одговорио на наше питање како је обезбиједио средства за наведено ново возило, с обзиром на то да је у марту пријавио да има уштеђевину од 12.655 еура, а није се кредитно задуживао

Бивши предсједник Владе, а садашњи посланик Демократске партије социјалиста (ДПС) Душко Марковић пријавио је овог мјесеца Агенцији за спречавање корупције да је постао власник новог аутомобила марке "волво С90" који је произведен 2021. године. У Марковићевом извјештају који је предат у складу са обавезом из Закона о спречавању корупције, по којем сваки функционер мора пријавити промјене у имовини у вриједности већој од 5.000 еура, не наводи се на који начин су обезбијеђена средства за овај аутомобил. Марковић је као премијер имао на располагању луксузног "мерцедес мајбаха" који је држава платила око 650.000 еура.

Као основ стицања наводи се куповина, али нема података да је бивши премијер купио наведено возило уз помоћ кредита. Марковић јуче није одговорио на наше питање како је обезбиједио средства за наведено ново возило, обзиром да је у марту пријавио да има уштеђевину од 12.655 еура. Према подацима са сајта volvocars.com цијена аутомобила из серије "С90" креће се од 37.990 до 46.990 еура. Према последњим подацима Марковићу је посланичка плата 1.797,64 еура, није пријавио да посједује било каквав приватан бизнис, као ни продају неке од некретнина које су на његово име.

На официјелном сајту за продају "волво" возила, аутомобил који је сада у власништву бившег премијера описује се као елегантан, беспрекорно удобан и "скандинавска луксузна лимузина са уграђеним Гуглом".

– Лимузина "С90" своjим интуитивним технологиjама вам помаже у доношењу одлука и одушевљава своjом jедноставношћу, иако jе напредна. Ако томе додамо елеганциjу и беспрекорну удобност, jасно jе да jе савршена за дужа путовања, као што су то пословна путовања. Вози вас према jединственом доживљаjу пута са потпуним надзором над вожњом – стоји у опису возила.

Наводи се да возило има гласовне команде за Гугл, чије су мапе потпуно интегрисане у аутомобил. Ту је и напредни систем за пречишћавање ваздуха у првом систему за квалитет ваздуха на свијету, који спречава да до 95 процената опасних ПМ 2,5 честица уђе у кабину. На задњем сједишту, како се наводи, постоји обиље простора за ноге и сједишта су пресвучена напа кожом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:29