Марија Маровић / - фото: Покрет за промјене
06/09/2021 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: Устоличење се обавило онамо гдjе jе и требало бити обављено

Свак jе рођен да по jедном умре, част и брука живе довиjека", а ова "господа" за 30 година доживjела jе на хиљаде брука а остаће упамћена по овоj задњоj, наjнечасниjоj, истакла је Маровић

Сада кад су се слегли утисци, можемо рећи да jе вjеруjући православни народ у Црноj Гори срећан, и да jе са радошћу пратио устоличење нашег митрополита, господина Jоаникиjа. Ухватим себе да по пар пута премотавам сусрет нашег патриjарха, господина Порфириjа и митрополита Jоаникиjа, jер желим да безброj пута видим та честита, чиста, озарена лица, таj братски загрљаj, таj загрљаj коjи улива наду, коjи даjе сигурност, казала је ГО Покрета за промјене Марија Маровић.

Многе овоземаљске личности глумећи и маштаjући да су свемоћни покушали су да умање значаj наше Српске православне цркве, као и сам чин устоличења митрополита Jоаникиjа на Цетињу. Многи су жељели медиjским натписима да представе да наш митрополит и наша Цркве желе да отму манастир на Цетињу, што наравно ниjе тачно, истиче Маровић.

– Устоличење се обавило онамо гдjе jе и требало бити обављено и онамо гдjе се вjековима уназад обављало. Супротна страна, огрезла у корупциjи и свему нечасном, жељела jе да изазове немире и да тог тренутка вjеруjући православни народ Црне Горе заjедно са Црквом представи као фактор нестабилности. – наглашава она.

Једино што може да им поручи је следеће: 

– Свак jе рођен да по jедном умре, част и брука живе довиjека", а ова "господа" за 30 година доживjела jе на хиљаде брука а остаће упамћена по овоj задњоj, наjнечасниjоj. 

Оно што ме jако брине као младу особу jесте, вапаj, недуховност младих колега коjи су спремни корумпиране jуришнике, коjи су не тако давно хрлили и љубили наше светиње, оправдати без иjедног аргумента. Не можете ни одбранити оне коjи никада ниjесу крочили у цркве и манастире, а желе да присваjаjу манастир. Грађанска Црна Гора ниjе Црна Гора коjа иде каменицама на своjе светиње, грађанска Црна Гора jе све супротно од оног што ви представљате. Грађанска Црна Гора jе кад православац Србин, Црногорац како год се изjашњавао може поћи у своjу светињу несметано, када муслиман Бошњак може ући у своjу Џамиjу, и када католик може поћи на мису како би нашао своj мир. Уништили сте Црну Гору, разорили jе, економски девастирали, опљачкали али духовност и вjеру нам никада нисте успjели убити. Морате схватити, прошлост сте, за недjела ћете одговарати. Предлажем да одгледате снимке, или премотате дочек Патриjарха Порфириjа испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, да видите како изгледа достоjанство, како изгледа вjера и како изгледа jединство. Радуj се Црна Горо, имаш и чему, добила си митрополита достоjног трона Светог Петра Цетињског! Митрополита-духовника, коjи jе пун љубави, митрополита коjи се моли за сав народ  у Црноj Гори, митрополита коjи нас jе сабрао и уjединио као и његов претходник. Достоjан! – закључила је Маровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:32