Pres Medojevica oko sverca cigareta, Nebojsa Medojevic / PRES MEDOJEVICA OKO SVERCA CIGARETA - IVAN PETROVIC-IPE
18/05/2022 u 10:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Абазовић наставља да обмањује јавност, нема наговјештаја у Бриселу да ће се проширење наставити

У ситуацији када се ЕУ суочава са драматичним последицама рата у Украјини, шансе да се поново покрене процес проширења у Брислеу су никакве, наводи Медојевић

Абазовић наставља да ради оно што једино зна, да обмањује јавност и износи неистине, сматра  Небојша Медојевић предсједник ПзП.

-Нико од функционера ЕУ није рекао ниједну ријеч о могућем проширењу ЕУ са новим члановима.  Нико од функционера ЕУ није рекао ниједну ријеч о чланству ЦГ у ЕУ нити о могућим роковима и датумима. На нивоу ЕУ не постоји ниједна активна иницијатива за наставак проширења ЕУ новим члановима. Кључни противници проширења ЕУ на Западни Балкан били су Нјемачка, Француска и Холандија који су блокирали сваку причу на ту тему. Напротив, једина активна политичка иницијатива је формирање неке врсте политичког савеза ЕУ са земљама кандидатима и подстицање неке врсте регионалне сарадње у областима као што су политичка сарадња, безбједност, сарадња у енергетици, транспорту, улагање у инфраструктуру или кретање људи- наводи Медојевић.

Додаје:"У ситуацији када се ЕУ суочава са драматичним последицама рата у Украјини и економског, финансијског и трговачког рата са Русијом и енергетском кризом, шансе да се поново покрене процес проширења у Брислеу су никакве".

-Друга регионална инцијатива коју покрећу САД је “Отворени Балкан” која би трабала да олакша међусобну економску сарадњу и пословање привреде. Ову иницијативу одбија ДПС и његови сателити који су одавно у регионалној коалицији против Србије, Српске Православне Цркве и чија је улога да дестабилизује Србију и оснажи притисак на њену војну и политичку неутралност у односу на рат у Украјини-зткључује Медојевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 13:36