Небојша Медојевић / - Фото: Фејсбук
27/09/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Црна Гора мора да се заштити од најезде "специјалаца" из Авганистана

Напоменуо је да су Црној Гори неопходне радикалне реформе у безбједносном сектору, а то, како додаје, ова Влада, очигледно није способна нити спремна да испоручи

Још једном упозоравам Криву Владу да не улази у авантуристичке комбинације са разним промотерима и посредницима глобалне дубоке државе који, за огромни новац, сада пребацују своје агенте, специјалце и сараднике из пропале мисије у Авганистану, преко Црне Горе, нагласио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Ђукановићев режим је већ удомио у Црној Гори велики број бјелосвјетских шпијуна, агената, тајкуна, криминалаца, перача пара, превараната, терориста, учесника специјалних црних операција обавјештајних служби, шверцера оружја, наркобосова, ратних злочинаца, трафиканата људи, припадника италијанске мафије, кинеских тријада, организатора нелегалних клађења….- додао је он.

Према ријечима Медојевића, улазак у пројекте агената глобалне дубоке државе о пребацивању њихових људи, без безбједносне провјере, преко територије Црне Горе је озбиљан безбједносни ризик и Влада то треба да одбаци.

 - Упозоровао сам више пута о погубној политици прихватања безбјендосно проблематичних страних држављана. Шта ће турским држављанима у Црној Гори дуге цијеви, аутоматске пушке, лажне дозволе за ношење оружја. Шта је њихова намјера са тим наоружањем у Црној Гори. Свака озбиљна обавјештајна служба би регистровала овакве појаве као покушаје оснивања и дјеловања страних криминалних и терористичких група. Само наше службе ћуте и настављају да толеришу дјеловање безбједносно ризичних агената страних служби у Црној Гори - наводи Медојевић.

Напоменуо је да су Црној Гори неопходне радикалне реформе у безбједносном сектору, а то, како додаје, ова Влада, очигледно није способна нити спремна да испоручи.

 - Зато су промјене у Влади нужне и неопходне јер се проблеми о ризици усложњавају и увећавају, а не постоји адекватан одговор државе- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:48